Elke dag opnieuw kijken.

Daar waar decennia lang ontwikkeld is met het oog op kwantitatieve groei (meer woningen, zorgvoorzieningen, winkels) kantelt dit razendsnel naar de focus op duurzame kwaliteit. Denk aan de grote zorgvraagstukken, energie & milieu, de transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving en de kwaliteit van leven voor de volgende generaties. Deze en andere maatschappelijke vraagstukken staan centraal in de hedendaagse gebiedsvernieuwing. De factor ruimte is niet langer leidend, maar is dienstbaar aan de majeure maatschappelijke ontwikkelingen.

In deze interessante dynamiek zorgen wij voor impact en resultaat. Dat doen we met een ondernemende instelling en altijd op zoek naar de beste weg, die zelden de makkelijkste weg is.

Mensen centraal
De eindgebruiker als mens staat altijd centraal. Zij maken het verschil en dienen ruimte te krijgen voor initiatief en ondernemerschap. Als mensen echt ergens in geloven, maken ze er werk van, raken ze geïnspireerd en ontstaat de energie die nodig is om tot resultaten te komen. Een goed doordachte participatieaanpak is essentieel. Actief, met een open mind en met oog voor het mobiliseren van energie en kapi­taal.

Niet te ver vooruit kijken
Gebiedsvernieuwingen zijn alleen succesvol als deze vraag gestuurd zijn in plaats van aanbodgericht en uitgaan van organische groei. En deze vraag verandert continu, dus is het zaak om slim en flexibel te ontwikkelen. Accepteer de onzekerheid. Laat je verrassen door voortschrijdend inzicht en stuur hooguit op een vlek op de horizon in plaats van een stip of blauwdruk.

Ga uit van de kracht van de plek
De menselijke maat en de lokalisering vraagt om een telkens weer uniek gebiedsgerichte aanpak waarin de kracht van de plek centraal staat en samen ontdekt wordt. Dat leidt tot binding, herkenning, loyaliteit, samenwerking en inzet.


Actueel


Over Morgen blogt

Aardgasvrije nieuwbouw een feit

Goed nieuws voor de warmtetransitie. De Tweede Kamer heeft een amendement op de wet voortgang energietransitie (wet VET) aangenomen waarmee het aanleggen van aardgasleidingen voor nieuwbouw verleden tijd is. Dit kabinet zet alles op alles om Nederland van het gas …
Lees meer

Nieuws

Ons advies aan de Tweede Kamer tijdens het rondetafelgesprek verduurzaming van de gebouwde omgeving in de koopsector

Vandaag informeren verschillende experts in een rondetafelgesprek aan de Tweede Kamer hoe de verduurzaming van de gebouwde omgeving in de koopsector uitgevoerd kan worden. Ook onze collega Gerwin Hop neemt deel aan het rondetafelgesprek. Op deze manier verkrijgen de Tweede …
Lees meer

Simple Share Buttons