Elke dag opnieuw kijken.

Daar waar decennia lang ontwikkeld is met het oog op kwantitatieve groei (meer woningen, zorgvoorzieningen, winkels) kantelt dit razendsnel naar de focus op duurzame kwaliteit. Denk aan de grote zorgvraagstukken, energie & milieu, de transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving en de kwaliteit van leven voor de volgende generaties. Deze en andere maatschappelijke vraagstukken staan centraal in de hedendaagse gebiedsvernieuwing. De factor ruimte is niet langer leidend, maar is dienstbaar aan de majeure maatschappelijke ontwikkelingen.

In deze interessante dynamiek zorgen wij voor impact en resultaat. Dat doen we met een ondernemende instelling en altijd op zoek naar de beste weg, die zelden de makkelijkste weg is.

Mensen centraal
De eindgebruiker als mens staat altijd centraal. Zij maken het verschil en dienen ruimte te krijgen voor initiatief en ondernemerschap. Als mensen echt ergens in geloven, maken ze er werk van, raken ze geïnspireerd en ontstaat de energie die nodig is om tot resultaten te komen. Een goed doordachte participatieaanpak is essentieel. Actief, met een open mind en met oog voor het mobiliseren van energie en kapi­taal.

Niet te ver vooruit kijken
Gebiedsvernieuwingen zijn alleen succesvol als deze vraag gestuurd zijn in plaats van aanbodgericht en uitgaan van organische groei. En deze vraag verandert continu, dus is het zaak om slim en flexibel te ontwikkelen. Accepteer de onzekerheid. Laat je verrassen door voortschrijdend inzicht en stuur hooguit op een vlek op de horizon in plaats van een stip of blauwdruk.

Ga uit van de kracht van de plek
De menselijke maat en de lokalisering vraagt om een telkens weer uniek gebiedsgerichte aanpak waarin de kracht van de plek centraal staat en samen ontdekt wordt. Dat leidt tot binding, herkenning, loyaliteit, samenwerking en inzet.


Actueel


Nieuws

In Memoriam Christiaan Helder (1968 – 2017)

  In Memoriam Christiaan Helder (1968 – 2017) Afgelopen dinsdag bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van onze gewaardeerde collega Christiaan Helder. Sinds 2014 werkten wij samen met Christiaan op het aardwarmteproject in Den Haag en vlak daarna …
Lees meer

Nieuws

Dag van de Duurzaamheid start hier & nu

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY
Featured Video Play Icon

Samen laten we op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Over Morgen draagt samen met Encon en gemeente Apeldoorn haar steentje bij aan de energietransitie door de realisatie van Zonnepark …
Lees meer

Simple Share Buttons