14 miljoen euro subsidie voor Zonnepark Oosterweilanden

Datum

11 / 2017

Contactpersoon

Over Morgen
Over Morgen
033 30 36 800 | mail

Tags

zon & wind

Gisteren viel bij ons de eerste SDE+ beschikking van de najaarsronde 2017 in de brievenbus. Een bedrag van 14 miljoen euro is door de rijksoverheid verleend voor de realisatie van het Zonnepark Oosterweilanden in de gemeente Twenterand. Verrassend snel en daarmee een mooi resultaat van hard werken met een gedreven team. De samenwerking tussen de gemeente Twenterand en Over Morgen verliep gesmeerd. De subsidie wordt verleend aan Zonnepark Oosterweilanden BV waarvan de gemeente 100% eigenaar is.

“Een grote verrassing,” aldus wethouder Van Abbema. “Niet dat we de subsidie krijgen, maar dat we daar nu al een positief bericht over hebben ontvangen. De verwachting was namelijk dat we begin 2018 een reactie zouden krijgen op onze subsidieaanvraag. Dit is heel goed nieuws. We gaan door met het verduurzamen van Twenterand.”

Met de verlening van deze SDE+ subsidie en de omgevingsvergunning kunnen de voorbereidingen voor de aanbesteding verder gaan. De aanbesteding gaat om het vinden van een geschikte partij die ervoor zorgt dat het zonnepark daadwerkelijk wordt gebouwd en stroom gaat leveren voor meer dan 3.000 huishoudens. Een mooie stap naar een energieneutraal Twenterand met zichtbaar resultaat door Over Morgen!

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons