Er wordt veel geschreven en gesproken over participatie. Maar eigenlijk is het een heel praktische zaak: gewoon beginnen en ontdekken. En dat hebben de deelnemers van de Burgermeester Academie Editie 2 gedaan!

Het afgelopen jaar heeft deze groep ambtenaren een reis gemaakt langs plekken in Nederland waar iets bijzonders gebeurt. Waar mensen pionieren omdat ze denken dat het beter kan in hun straat, hun wijk of hun stad. Wat gebeurt daar, hoe gebeurt het, waarom gebeurt het? De praktische en persoonlijke tips van de deelnemers van Burgermeester Academie editie 2 zijn in onderstaande films terug te zien.

Ga jij mee?
Nieuwe reis langs succesvolle participatiepraktijken

Editie 3 van de Burgermeester Academie is in aantocht. Op 12 februari 2015 starten we met een 24-uurssessie in Oost-knollendam. De voorbereidingen zijn al in volle gang.
De reis langs succesvolle participatiepraktijken vervolgt met bezoeken aan initiatieven in Groningen, Rotterdam en Gent (bekijk het programma). Deelnemers worden uitgedaagd nieuwe inzichten te vertalen naar het plan of project waaraan zij werken binnen hun eigen organisatie.

Wil je deze reis niet missen?! Schrijf je dan in voor Editie 3 via de website van de Burgermeester Academie: www.burgermeesteracademie.nl.

De Burgermeester Academie is een initiatief van de organisaties Meneer de Leeuw, Over Morgen en Springtij Communicatie. Volg ons op twitter: @BurgermeesterAc

Gepubliceerd: 23-09-2014