Als je als gebiedseconoom met enige jaren ervaring zoekt naar een baan waar jij de brug mag slaan tussen het waarderen van projecten op financieel vlak en de besluitvorming hierover, om vervolgens de implementatie ook nog te realiseren, dan is Over Morgen jouw nieuwe werkgever. Wij zijn een adviesbureau waar gebiedseconomie duurzaam is, met aandacht voor vastgoed.

Inhoud van de functie

Als gebiedseconoom bij Over Morgen denk je op strategisch niveau mee over (financiële) vraagstukken van klanten. Je voorziet klanten van gedegen advies en je bent in staat om hierover te onderhandelen omdat jij de processen mede regisseert. Het zijn niet alleen vraagstukken waar jij je over buigt, maar net zo goed ga je ook opzoek naar nieuwe verbindingen binnen gebieds- en vastgoedontwikkeling. Bijvoorbeeld aardgasvrije nieuwbouw, circulair ontwikkelen en grootschalig opwekken.

Je brengt projecten waarbij rekening houden met meerdere belangen heel belangrijk is tot een goed resultaat. Omdat elke klant anders is en een ander eisenpakket heeft, gaat het in jouw functie eigenlijk altijd om maatwerk. Dit maakt het uitdagend en afwisselend. Je maakt project- en/of businessplannen waarin je onder andere de financiële haalbaarheid beschrijft en de grond- en exploitaties onderbouwt en toetst. Je voert tevens risicoanalyses uit. In al je projecten werk je nauw samen met je collega’s om zo te zoeken naar maatschappelijke meerwaarde en duurzame oplossingen.

Werksfeer

Je werkt samen in een team met andere specialisten die allemaal de drive en energie hebben om bij te dragen aan een mooier en duurzamer Nederland. Onze collega’s zijn stuk voor stuk ondernemend en willen voorop lopen. Er heerst een informele en niet hiërarchische cultuur. “We doen het met elkaar en we doen het samen.” Iedereen is even belangrijk. Dat maakt ook dat je wordt gehoord, er ruimte is voor nieuwe ideeën en dat je invloed kunt uitoefenen op de koers van het bedrijf.

Omdat Over Morgen zo groeit, is de mogelijkheid om zelf te groeien net zo groot. Dit geven huidige medewerkers ook als groot voordeel aan. Evenals de vrijheid in het werk, de afwisseling en de kansen die men krijgt. Maar ook het plezier in het werk en de humor onderling.

Medewerkers aan het woord

 • “Geen ‘ik’ cultuur maar ‘wij’ dat zit in het DNA van Over Morgen”
 • “Over Morgen werkt altijd op het snijvlak tussen proces en inhoud, tussen gebiedsvernieuwing en energietransitie. Dat zorgt ervoor dat je altijd anders denkt dan anderen en dat is een hele waardevolle aanvulling bij het oplossen van creatieve puzzels. Want dat is wat we doen”
 • “Ik voel de vrijheid voel om mijn eigen invulling te mogen geven en ook de speelruimte krijg”
 • “We werken allemaal vanuit ‘de bedoeling’ om Nederland beter te maken”
 • “Over Morgen geeft mij de kans om te werken aan thema’s die voor mij belangrijk zijn: duurzaamheid en een mooie leefomgeving”
 • “Door mijn werk bij Over Morgen kan ik handen en voeten geven aan mijn idealen”

 

Over Morgen

Over Morgen is een snel groeiend adviesbureau in Amersfoort. De ruim 70 adviseurs die het bedrijf telt, werken nauw samen en gebruiken innovatieve mogelijkheden om duurzame en toekomstbestendige leefomgevingen te realiseren. Oplossingen met blijvende maatschappelijke impact. Aardgasvrij bouwen, zonne-energie, duurzame mobiliteit etc. Het gaat hierbij niet alleen om advies, maar ook om het bieden van concrete oplossingen. Opdrachtgevers zijn zowel profit als non-profit organisaties. Denk aan provincies, woningbouwcoöperaties e.d.  Het kantoor typeert zich als modern en zeer aansprekend. Onze headquarters zitten in een oude zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Jij

Wil je deze functie goed kunnen uitoefenen dan heb je Bedrijfskunde, (technische) Planologie, Vastgoedkunde, Economische Geografie of Economie gestudeerd en ongeveer 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol. Je bent iemand die verder kijkt dan alleen getallen en cijfers, jij bent breder georiënteerd op dit vakgebied. Jouw ondernemende capaciteiten, creativiteit en proactiviteit zijn nodig om opzoek te gaan naar die nieuwe verbindingen binnen gebieds- en vastgoedontwikkeling. Je krijgt energie van het oplossen van (financiële) vraagstukken. Jij hebt de kennis over gebiedseconomie en je wil hierin groeien want dit is van belang om de klanten van Over Morgen goed te kunnen adviseren over de laatste ontwikkelingen. Net als je collega’s ga je voor een toekomstbestendig Nederland.

 

Aanbod

Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Over het salaris gaat Over Morgen graag met je in gesprek;
 • Bonusregeling;
 • Een premievrij pensioen;
 • 30 vakantiedagen;
 • Een eigentijds en duurzaam mobiliteitspakket;
 • Kennisdagen en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Leuke uitjes zoals het kerst- en zomerevent en de gezellige vrijdagmiddagborrel;
 • Sport-events, zoals wielrennen, tennis, mountainbiken, rugby.

Ga jij de uitdaging aan?
Word jij uitgedaagd door deze kans? Stuur dan je cv met jouw motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 3036800 en vraag naar Frank Krabbe.

[ssbp]