De energietransitie is in volle gang. Het aantal zonnepanelen, windturbines, geothermiebronnen, warmtepompen en elektrische auto’s stijgt en nieuwe toepassingen zijn steeds volwassener. Tegelijkertijd worden tijdens klimaatconferenties steeds stevigere doelen gesteld (de meest recente in Parijs en Marrakesh). Deze doelen zijn door de Nederlandse overheid bekrachtigd in de Energieagenda. Veel gemeenten zijn daarom bezig met plannen om energieneutraal te worden in 2030 of uiterlijk 2050 of een jaartal er tussenin, met alle gevolgen van dien.

De stijgende vraag naar elektriciteit en een stijgend aanbod van duurzame energie is nog prima in te passen in het huidige stroomnetwerk van vraag en aanbod. Maar wat gebeurt er als het gehele systeem volledig groen is? En hoe ziet zo’n systeem er dan uit? Wat als iedereen op een koude winterdag tegelijk zijn elektrische auto’s oplaadt met de stroompiek in het huishouden? Kan dat zomaar?

Over Morgen gebruikt data om toekomstige energiesystemen in kaart te brengen. We gebruiken onze kennis van energie en de gebouwde omgeving om de toekomstige energievraag te voorspellen, en dit te koppelen aan duurzame bronnen. We gebruiken geografische informatiesystemen (GIS) om de potentie van verschillende duurzame bronnen te lokaliseren en om de ruimtelijke impact van de energietransitie te visualiseren.

Wij zoeken een afstudeerder om onze bestaande kennis en modellen (in Excel en GIS) te integreren en te verbeteren door ze op te nemen in een geavanceerd rekenmodel. Dit rekenmodel kan de opmaat zijn naar een interactieve softwareapplicatie.

[hr_groen]

 

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een achtergrond in Energy Science, Data Science, toegepaste wiskunde of een soortgelijk vakgebied
  • Je hebt (gevorderde) kennis van een programmeertaal voor rekenmodellen, zoals R of Python.
  • Kennis van geografische informatie of softwareontwikkeling is een pré
  • Voorliefde voor hernieuwbare energie
  • Je vindt het leuk om te pionieren en nieuwe toepassingen te bedenken

Waar ga je werken?

Wij zijn Over Morgen. Ruim 50 maatschappelijk betrokken ruimdenkers en versnellers. Wij bieden zichtbare oplossingen voor een betere leefomgeving. Wij zijn dé partner voor het bereiken van maatschappelijke impact op gebiedsvernieuwing en energietransitie. Over Morgen is een informele, professionele organisatie met gedreven mensen die zelfstandig werken en een hecht team vormen. We werken met veel plezier en bevlogenheid.

Geïnteresseerd?
Mail je CV met motivatie naar info@overmorgen.nl of bel Ruben Visser op 033-3036800 voor meer informatie.