Deelmobiliteit en MaaS
Deelmobiliteit wint aan populariteit. We zien steeds meer deelauto’s, deelfietsen en deelscooters in de openbare ruimte. Deelmobiliteit biedt kansen op het gebied van duurzaamheid, ruimtegebruik en reisgemak. Helemaal wanneer dit via MaaS in één app worden aangeboden.
Maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe zet je deelmobiliteit in om je beleidsdoelstellingen te bereiken, zoals het bestrijden van vervoersarmoede? Hoe voorkom je ongewenste bijeffecten van deelmobiliteit, zoals foutgeparkeerde deelscooters? En als meest cruciale vraag: welk concept laat je waar toe? En waar heeft de markt nog een zetje nodig? Hoe organiseer je dit in een grote stad met schaarse ruimte of hoe regel je het in een plattelandsgemeenten waar hele andere uitdagingen liggen?
Wij helpen gemeenten bij het opstellen van een visie en beleidskaders voor deelmobiliteit en hubs en werken met Amaze aan één van de zeven Nederlandse MaaS-pilots
Mobiliteit en gebiedsontwikkeling
Wij willen op succesvolle wijze alle facetten van duurzame mobiliteit verankeren in een gebied. Dit gaan we samen met onze opdrachtgevers waarmaken. Pionieren en baanbrekend werk doen. Van plan naar praktijk.
Wij helpen gemeenten, ontwikkelaars en corporaties bij het integreren van duurzame mobiliteitsconcepten in het ruimtelijk plan. Wij kennen de mobiliteitsaanbieders en zijn actief in de hele mobiliteitsketen, van visie naar uitvoering: Mobiliteitsvisie, Mobiliteit Programma van Eisen, Mobiliteitsconcept, Mobiliteitsplan en implementatie.
Met onze brede ervaring in gebiedsontwikkeling hebben we oog voor samenwerking, energie, businesscases, governance en data om te komen tot succesvolle implementatie.
Zero emissie en laadinfrastructuur
De transitie naar zero-emissie voertuigen vraagt een strategische aanpak en slimme oplossingen. Door de groei van het aantal elektrische voertuigen neemt de behoefte aan laadinfrastructuur toe. Zowel voor elektrische personenauto’s, als logistieke voertuigen en deelauto’s, maar ook voor doelgroepenvervoer en OV. Daarom is in de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) afgesproken dat overheden aan de slag gaan met de uitrol van toekomstbestendige laadinfrastructuur.
Wij bieden jou diverse oplossingen om tot optimale inpassing en realisatie van (verschillende vormen van) laadinfrastructuur te komen. Zo helpen wij bijvoorbeeld bij opstellen van beleid, brengen we met onze datatools de verwachte laadbehoefte en geschikte locaties in kaart en begeleiden we participatietrajecten. Zo zorgen we ervoor dat jij op effectieve wijze een dekkend laadnetwerk kunt realiseren.