Beschik jij over zowel technische als financiële kennis over energieprojecten en wil je deze graag inzetten voor haalbaarheidsanalyses en de ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten?

Dan is Over Morgen op zoek naar jou!

Wat voor een soort collega zoeken wij?
Als technisch en financieel adviseur energieprojecten beschik je over voldoende technische kennis van energieprojecten, zoals opwek van energie uit zon en wind en van warmtenetten, en ben je in staat dit te vertalen naar de businesscase. Je ambitie gaat verder dan alleen het opstellen van de businesscase. Je wilt impact maken door bij te dragen aan het werkelijk tot stand brengen van duurzame energieprojecten. Dat betekent dat je de businesscase kunt structureren, kennis hebt van financieringsmogelijkheden, de wereld van financiers en investeerders kent en met hen het gesprek aan kunt gaan.

Wat ga je bij ons doen?
Samen met een aantal collega’s werk je aan verschillende energieprojecten. Dit varieert van zonne- en windparken tot warmtenetten. Je stelt niet alleen de businesscases op, maar overziet het proces en bent gesprekspartner voor de inhoudelijk specialisten. Dat betekent dat je ook op strategisch niveau adviseert.

Je voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:
• Je stelt financiële haalbaarheidsanalyses en businesscases voor duurzame energieprojecten op;
• Je brengt energieprojecten richting de uitvoering door de businesscase te structureren en te helpen bij het vinden van de juiste financiers en/of investeerders. Je denkt met de klant mee en adviseert over eventueel op te zetten entiteiten;
• Je stelt subsidieaanvragen op of je laat dit onder jouw supervisie doen door collega’s (zoals BZK en SDE++);
• Je houdt relevante ontwikkelingen in het vakgebied bij en kan dit vertalen naar de businesscases;
• Je verspreidt je inhoudelijke kennis en expertise binnen Over Morgen en helpt (junior) collega’s zich verder te ontwikkelen en hun eigen kennis en kunde op dit vlak verder te brengen.

Bij wie ga jij impact maken?
Je adviseert verschillende partijen zoals gemeenten, maar ook grond- en vastgoedeigenaren bij de ontwikkeling van duurzame energieprojecten zoals zon, wind en warmte.

Wat heb jij te bieden?
• Je hebt circa 7 jaar relevante werkervaring;
• Je beschikt over excellente financiële kennis en vaardigheden met betrekking tot het opstellen van businesscases, het structureren hiervan en je hebt kennis van de wereld van financiers en investeerders;
• Je kan complexe (financiële) analyses vertalen naar heldere plannen en aanbevelingen;
• Je beschikt aanvullend over technische kennis ten aanzien van energieprojecten, kunt dit vertalen naar de businesscase en bent een goede gesprekspartner voor de andere betrokken specialisten;
• Je kan zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau acteren;
• Je kan goed en kritisch luisteren en doorvragen;
• Je hebt een ambitieuze instelling en wilt excelleren op financieel vlak;
• Je wordt enthousiast van een adviesbureau dat werkt aan de opgaven van de toekomst en oplossingen ook wil waarmaken.

Wie zijn wij?
Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau met bijna 90 adviseurs. Over Morgen werkt op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Ons doel is impact te maken voor een duurzame leefomgeving. We bedenken en realiseren oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland.

De thema’s waaraan wij werken: energie uit zon & wind, de Omgevingswet, gebiedsvernieuwing, vastgoed, de warmtetransitie, energie & klimaat, duurzame mobiliteit en gebiedseconomie. Data is altijd een belangrijk onderdeel in onze adviezen. Daar waar mogelijk werken we integraal aan vraagstukken.

Wat bieden we jou?
Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graat met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de organisatie. Wij werken zelfsturend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. Er wordt hard gewerkt bij Over Morgen omdat we ons verantwoordelijk voelen voor wat we doen. Tegelijkertijd maken we bewust tijd voor kennissessies, vrijdagmiddagborrels, ons jaarlijkse ski-event en meer leuke activiteiten. Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het OV.

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons maak je impact. In ruil daarvoor krijg je van ons:

  • Een goed salaris, passend bij je kennis en ervaring
  • Duurzame mobiliteitsregeling
  • Premievrij pensioen
  • Bonusregeling
  • Laptop en telefoon
  • Volop kansen om jezelf te blijven uitdagen in het vak

Ga jij deze uitdaging aan?

Stuur dan je cv met motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 303 68 00 en vraag naar Erik Lamfers.