Wil jij je begeven in de frontlinie van de energietransitie? Bedenk jij welke alternatieven er moeten komen voor aardgas in de gebouwde omgeving en help jij gemeentes, woningcorporaties en netwerkbedrijven om deze transitie te maken? Dan is Over Morgen op zoek naar jou!Wat voor collega zoeken wij?
Je hebt verstand van de gebouwde omgeving, verschillende alternatieven voor aardgas en je hebt een gevoel bij de techniek erachter. In teams ben je de inhoudelijke steunpilaar voor zowel de projectleider als de opdrachtgever die vanuit kennis en ervaring adviseert, maar je bent er ook niet vies van om af en toe zelf een project te leiden. Je voelt aan waar stakeholders mee zitten en je weet adviezen altijd met de juiste toon in woord en schrift over te brengen. Je hebt minimaal twee jaar ervaring.

Bij wie ga je impact maken?
In deze functie adviseer je overheden, woningcorporaties en netwerkbedrijven bij het verduurzamen van onze leefomgeving. Dat doe je samen circa 25 collega’s die aan het thema Energietransitie werken.

Wat ga je bij ons doen?
Jouw rol is die van technisch adviseur binnen de energietransitie. Je brengt je kennis en ervaring in voor de Transitievisies Warmte die alle gemeentes in 2021 moeten hebben, Wijkuitvoeringsplannen om wijken daadwerkelijk aardgasvrij te maken en je adviseert regio’s over de Regionale Energiestrategie (RES). Je voelt je comfortabel met data en cijfers en werkt samen met ons datateam om actuele kengetallen en technieken te implementeren in onze datatools. Je bent in staat technische analyses toe te lichten en te vertalen naar de opdrachtgever.

Wat heb jij te bieden?
Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:
• Minimaal 2 jaar werkervaring in de energietransitie, (duurzame) gebiedsontwikkeling of een aanverwant werkveld, met aantoonbare ervaring als adviseur met opdrachtgevers in de (semi)publieke sector;
• Je hebt aantoonbare kennis van de techniek achter de energietransitie, en kunt met gezag adviseren over alternatieven voor aardgas of duurzame elektriciteitsopwekking;
• Je hebt een technische opleiding (bouwkunde, werktuigbouwkunde, energy science of aanverwante studie).
• Je bent sensitief, resultaatgericht, communicatief en analytisch ingesteld;
• Enige ervaring met energietransitiemodellen zoals Vesta MAIS en ETM geldt als een pré.

Wie zijn wij?
Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau met ruim 80 adviseurs. Over Morgen werkt op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Ons doel is impact te maken voor een duurzame leefomgeving. We bedenken en realiseren oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat Over Morgen drijft. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland.
De thema’s waaraan wij werken: energie uit zon & wind, de Omgevingswet, gebiedsvernieuwing, vastgoed, de warmtetransitie, energie & klimaat, duurzame mobiliteit en gebiedseconomie. Data is altijd een belangrijk onderdeel in onze adviezen. Daar waar mogelijk werken we integraal aan vraagstukken.

Wat bieden wij jou?
Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graag met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de club. Wij werken zelfsturend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. Er wordt hard gewerkt bij Over Morgen omdat we ons verantwoordelijk voelen voor wat we doen. Tegelijkertijd maken we bewust tijd voor kennissessies, vrijdagmiddagborrels, ons jaarlijkse ski-event en meer leuke activiteiten. Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het OV.

Arbeidsvoorwaarden
Bij ons maak je impact. In ruil daarvoor krijg je van ons:
• Een goed salaris, passend bij je kennis en ervaring;
• Duurzame mobiliteitsregeling;
• Premievrij pensioen;
• Bonusregeling;
• Laptop en telefoon;
• Volop kansen om jezelf te blijven uitdagen in het vak.

Ga jij deze uitdaging aan?
Stuur dan je cv met motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met Anneloes van der Gun op 06 10 55 97 53 voor meer informatie. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 15 april 2020.