Wim is een professional met ruim 25 jaar kennis en ervaring als adviseur, project-, proces- en programmamanager van complexe vraagstukken en projecten in het domein van Energietransitie & Ruimte. Wim weet de warmtetransitie te vertalen naar stedelijke kaders, waarmee de wijken en stakeholders optimaal gefaciliteerd moeten worden in de transitie naar een aardgasvrije energievoorziening. Wim is een resultaatgerichte en creatief-analytische denker, met een groot functioneel netwerk en verbindend vermogen. Hij weet op effectieve wijze, mede door zijn communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en overtuigingskracht, draagvlak te verkrijgen bij zowel de interne organisatie als bij extern betrokkenen en belanghebbenden. Hij is een natuurlijk aanspreekpunt voor directies en politiek bestuurders van alle stakeholders bij de transitie naar een duurzame (aardgasvrije) energievoorziening. Verder is Wim een bevlogen en inhoudelijk deskundig persoon. Hij is een initiator en doorzetter waardoor vele initiatieven van zijn hand een succesvol verloop kennen.

wim.voogd@overmorgen.nl
06 22 92 58 76

LinkedIn
Ik werk aan de thema's energie & klimaat warmtetransitie

Berichten van Wim

elektriciteitsnet vol netcongestie

Netcongestie oplossen kan met een slim energiesysteem

De grenzen voor teruglevering van elektriciteit zijn bereikt. Willen we doorgaan met duurzame energie uit zonnevelden en windparken, dan moeten overheid, netbeheer en bedrijfsleven snel ingrijpen. Netcongestie oplossen kan met een samenhangend energiesysteem. Benutten we slim wat kan, dan halen we onze klimaatdoelstellingen wél. Het realiseren van onze klimaatdoelstellingen en CO2-reductie lijkt nu in de…

‘Alles moest wijken voor de AEB-crisis’

Berichten over de Amsterdamse afvalcrisis domineren al maanden het nieuws. De problemen bij het Amsterdams Afval Bedrijf (AEB) leidden tot een politieke crisis en er wordt nog steeds hard gewerkt aan een oplossing. Over Morgen- medewerkers Arie-Willem Bijl en Suzanne Dijkstra brachten een bezoekje aan hun collega Wim Voogd. Al maanden staat hij op scherp als lid van het crisisteam van de Gemeente Amsterdam. Hoe gaat het met hem?