Zorgvuldig en verantwoordelijk omgaan met onze grondstoffen klinkt als een vanzelfsprekendheid. Toch is de weg naar een circulaire economie er eentje met hobbels en kronkels. Sara geeft als idealistische en gedreven professional houvast met haar routekaart om tot een circulaire economie te komen.

Sara is een verbinder, iemand die uitdagingen actief beetpakt. Een idealistisch gedreven impactmaker die anderen inspireert om nog een stapje extra te zetten op de expeditie naar een betere wereld. Haar hogere doel is een circulaire systeemtransitie waarin we met elkaar steeds meer waarde zullen toekennen aan dingen die voor ons allemaal belangrijk zijn. Nu en in de toekomst.

Ambities voor de toekomst vragen om concrete projecten van vandaag. Daar werkt zij graag aan mee. Sara geeft handvatten aan abstracte missies en visies door een strategie vast te stellen en een koers uit te stippelen. Dat doet ze niet alleen, liever niet zelfs. Een speelveld met meerdere partijen geeft haar energie, omdat het spel dan meer kleur krijgt en dynamiek geeft. Zij verbindt overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven met een scherp oog voor context en is in staat van daaruit te werken aan vernieuwing.

En het blijft niet bij missie, visie en strategie. Sara heeft bovendien een stevige basis in de uitvoering, door haar verleden als adviseur bij diverse ingenieursbureaus. Door haar ervaring met het begeleiden van circulaire trajecten, innovatieprojecten en duurzame gebiedsontwikkeling spreekt, kijkt en denkt ze ook vanuit de praktijk. En dat is essentieel om realistische oplossingen te ontwikkelen.

sara.vellenga@overmorgen.nl
06 588 26 305

LinkedIn
Ik werk aan de thema's Circulariteit duurzame gebiedsontwikkeling energietransitie

Berichten van Sara

week van de circulaire economie

Lunchlezing Week van de circulaire economie

De week van de Circulaire Economie komt eraan. Van maandag 7 tot en met 12 februari worden online en offline allerlei evenementen georganiseerd, voor zowel nieuwsgierige beginners als doorgewinterde professionals. Ook Over Morgen is betrokken. Wij organiseren samen met Rijkswaterstaat een lunchlezing over een opdracht waar we de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Adviseurs Jan…

Sara Vellenga circulair

Sara Vellenga aan de slag voor Over Morgen

Het is nu van belang dat alle losse circulaire initiatieven samen gaan vloeien tot een nieuwe manier van werken, bouwen en ontwikkelen. “Circulair moet in het echte leven zichtbaar worden. Het nieuwe normaal”, zegt Sara Vellenga, onze nieuwe adviseur Circulaire Economie. In dit interview stelt ze zichzelf voor. Waarom koos je voor Over Morgen? Over…