Martijn vindt zijn passie in het verduurzamen van het huidige energiesysteem en is thuis in alle vormen van duurzame (warmte)techniek. Hij is goed met mensen en weet de belangen van stakeholders te verbinden. Een kritische randvoorwaarde voor succes. Dat is belangrijk, want Martijn is pas tevreden als het gewenste resultaat is geboekt. Bij Over Morgen pakt Martijn die projecten op waar men de energietransitie ambitie ook daadwerkelijk wil gaan realiseren.

martijn.vanlier@overmorgen.nl
06 10 19 93 19

LinkedIn
Ik werk aan de thema's warmtetransitie

Berichten van Martijn

Warmtenet in publieke handen, wat nu?

Warmtenetten in publieke handen, wat nu? 

Warmtenetten zijn in de toekomst allemaal in publiek eigendom en beheer. Hoe nu verder? Wij vinden dat er snel antwoorden moeten komen op de meest urgente vragen. Een marktmodel is niet allesbepalend en laten we het tempo in de warmtetransitie vasthouden.   Uiteraard moeten de Tweede en Eerste Kamer er ook nog wat vinden, maar…

Ketelhuis WG

Aardgasvrij wonen op het Ketelhuis WG terrein

“Als adviseur in de warmtetransitie bij Over Morgen verbind ik partijen en thema’s met elkaar voor een nog beter resultaat”, vertelt adviseur Martijn van Lier. “In sommige opdrachten gaat dit bijna helemaal vanzelf en daar krijg ik energie van. Bijvoorbeeld in hartje Amsterdam.” Lees hieronder over het project op het WG terrein in Amsterdam in…

wijkaanpak warmtetransitie

Tips voor starten met een wijkaanpak: koppelkansen

Op verschillende plekken in Nederland wordt een begin gemaakt met de uitvoeringsfase van de warmtetransitie. Gemeenten gaan samen met stakeholders en bewoners aan de slag in een wijk om deze aardgasvrij te maken. Starten met een wijkaanpak, hoe doe je dat? Deel 1: koppelkansen. Alle begin is lastig, zeker bij onontgonnen terrein als de warmtetransitie.…

Energie & gebiedsontwikkeling: een winnende combinatie

Het Programma Aardgasvrije Wijken van Rijksoverheid, VNG en de Unie van Waterschappen vraagt elke maand aan een Nederlandse professor om vanuit zijn of haar expertise te reflecteren op onze gedeelde opgave: leren op welke wijze de wijkgerichte aanpak kan worden ingericht en opgeschaald. Onze oud-collega Co Verdaas schreef het essay Energie & gebiedsontwikkeling: een winnende combinatie samen met Martijn van Lier.