Hoe kunnen we voedselsystemen gezonder en duurzamer maken? Lara helpt je bij het beantwoorden van die vraag en bij het bepalen van de rol en aanpak voor jouw organisatie in de transitie naar een toekomstbestendig voedselsysteem. Daarvoor gebruikt ze een unieke manier van werken, waarbij ze praktijk, beleid, wetenschap en kunst combineert. Het eindresultaat kan in alle vormen komen die je maar kunt bedenken. Van voedselstrategie tot participatiebijeenkomst, van onderzoek tot muzikale theatervoorstelling en van gastlezing tot dagvoorzitterschap.

Geen wollige rapporten in een la; Lara staat voor beleid dat mensen beweegt en leidt tot impact. Ze studeerde Dierwetenschappen en Duurzame landbouw en provomoveerde in de bestuurskunde op de opkomst van lokaal voedselbeleid in Nederland, aan de Universiteit van Wageningen. Lara is de grondlegger van het voedselbeleid van de gemeente Ede en stond aan de wieg van voedselnetwerken zoals de City Deal Voedsel op de stedelijke agenda. In 2021 en 2022 werd ze genomineerd voor de Food100 als één van dé voedselveranderaars van Nederland.

lara.sibbing@overmorgen.nl
06 10 34 59 11 (bereikbaar woe t/m vrij)

LinkedIn
Ik werk aan de thema's voedseltransitie

Berichten van Lara

voedseltransitie coalitie

Geef voedsel een centrale plek in het coalitieakkoord

In Den Haag buitelen politieke partijen over elkaar heen hoe om te gaan met de stikstofcrisis en verduurzaming van ons voedselsysteem. In de lokale politiek bungelt het thema voedsel vaak nog onderaan het prioriteitenlijstje. Het is tijd om politiek leiderschap te tonen door lokaal voedselbeleid te ontwikkelen. Het biedt kansen voor de aanpak van belangrijke vraagstukken.…