In Nederland vragen grote onderwerpen als de klimaatproblematiek, het gebruik van schaarse ruimte en woningnood om actie in de komende jaren. Oplossingen staan niet op zichzelf en beïnvloeden elkaar. Daarom geloof ik in de sterke verbinding van de energietransitie met o.a. gebiedsontwikkeling zodat oplossingen elkaar versterken – en we het betaalbaar kunnen houden.

Ik ben ervaren en gepassioneerd in het begeleiden van organisaties naar duurzame en rendabele verbeteringen in processen en diensten. Daarbij gebruik ik meer dan twintig jaar aan ervaring in internationale (management)rollen met nadruk op veranderprocessen en samenwerkingsmodellen. Ik verbind en stimuleer teamleden, partners, klanten en aandeelhouders in complexe omgevingen.

Na enkele jaren bij ENGIE leiding gegeven te hebben aan het gehele proces van ontwikkeling tot en met exploitatie van warmtenetten en lokale energiesystemen, zet ik deze inhoudelijke basis nu in om de energietransitie verder aan te jagen en te versnellen. Het gaat om inzicht in wat vandaag wel kan, en met welke bouwstenen rekening gehouden moet worden op weg naar een toekomstig slim energiesysteem, inclusief smart mobility, storage en flexibiliteitsdiensten.

Door deze ervaring kan ik de strategische analyses en visies vertalen naar concrete investeringsvoorstellen en realisatie. Ik ben een snelle scherpe denker met systemisch inzicht: ik denk vooruit en zie verbanden in complexe omgevingen. Integriteit, humor en een pragmatische aanpak zijn voor mij leidend in iedere samenwerking wat samengaat met respect voor de individuele belangen.

jeanke.vanderhaar@overmorgen.nl
06 2023 0651

LinkedIn
Ik werk aan de thema's energietransitie warmtetransitie

Berichten van Jeanke

Warmtenet in publieke handen, wat nu?

Warmtenetten in publieke handen, wat nu? 

Warmtenetten zijn in de toekomst allemaal in publiek eigendom en beheer. Hoe nu verder? Wij vinden dat er snel antwoorden moeten komen op de meest urgente vragen. Een marktmodel is niet allesbepalend en laten we het tempo in de warmtetransitie vasthouden.   Uiteraard moeten de Tweede en Eerste Kamer er ook nog wat vinden, maar…

Amernet verduurzaming

Over Morgen helpt Amernet bij verduurzaming

Adviseurs Jeanke van der Haar en Ingrid de Bondt gaan aan de slag als regisseur voor het programma Verduurzaming Amernet. Een complexe opgave waarin zowel lokale als bovenregionale samenwerking een essentieel fundament is. Met warmte, opgewekt in de Amercentrale worden meer dan 40.000 woningen verwarmd in de provincie Noord-Brabant in en rondom Breda, Tilburg, Oosterhout,…

energiearmoede

Energiearmoede, wat kunnen we eraan doen?

Welke gevolgen heeft energiearmoede en wat kunnen wij eraan doen? Onderzoek van TNO laat zien dat de energietransitie in de gebouwde omgeving veel meer is dan een technische uitdaging. En dat er koppelkansen zijn met sociale problematiek. Dat is in de praktijk echter niet simpel. Adviseur warmtetransitie Jade Oudejans en Niels Götz, consumentenpsycholoog en participatieprofessional,…

Ketelhuis WG

Aardgasvrij wonen op het Ketelhuis WG terrein

“Als adviseur in de warmtetransitie bij Over Morgen verbind ik partijen en thema’s met elkaar voor een nog beter resultaat”, vertelt adviseur Martijn van Lier. “In sommige opdrachten gaat dit bijna helemaal vanzelf en daar krijg ik energie van. Bijvoorbeeld in hartje Amsterdam.” Lees hieronder over het project op het WG terrein in Amsterdam in…

Geluk en wijsheid in de Drechtsteden

In de Drechtsteden ontwikkelen zeven gemeenten al jaren intensief samen beleid. Mét resultaat, want het lukt deze regio om beweging te creëren en tempo te maken, bijvoorbeeld in de warmtetransitie. Door de juiste vorm van regie te kiezen leggen ze slimme verbindingen met een goed resultaat. Wat kunnen andere gemeenten hiervan leren? ‘Het is gewoon…

Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland

We gaan door in Noord-Holland: ook de komende 4 jaar Servicepunt Duurzame Energie

Samen met Frisse Blikken, Andersson Elffers Felix en 5plus1 hebben we opdracht gekregen om ook de komende vier jaar het Servicepunt Duurzame Energie Provincie Noord-Holland te bemannen. De provincie wil in 2050 energieneutraal zijn. Om deze ambitie te realiseren heeft de provincie het Servicepunt in het leven geroepen. In vergelijking tot de afgelopen periode waar het Servicepunt zich vooral richtte…