Ingrid is een gedreven adviseur. Zorgen dat de energietransitie concreet vorm krijgt en slaagt is waar ze voor gaat. Ingrid is analytisch sterk en schakelt makkelijk van details naar hoofdlijnen. Gecombineerd met een flinke portie doorzettingsvermogen leidt dit tot resultaat. Ze heeft een brede kennis van het duurzaamheidsvraagstuk vanuit haar eerdere functies in de energiewereld. Partijen verbinden en komen tot concrete projecten is haar kracht. Daarbij stelt ze de gebruiker centraal. Zonder betrokkenheid van onderaf zal een project nooit slagen.

ingrid.giebels@overmorgen.nl
06 50 12 60 20

LinkedIn
Ik werk aan de thema's energietransitie warmtetransitie

Berichten van Ingrid

Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland

Ingrid: ‘Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland is een aanjager in de energietransitie’

Met de oprichting van het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland 20 jaar geleden nam de provincie Noord-Holland haar verantwoordelijkheid in het aanjagen van de energietransitie. Ingrid Giebels is hier vanuit Over Morgen nu vier jaar lang bij betrokken als programmamanager. Ze draagt het stokje binnenkort over en blikt daarom terug op de afgelopen jaren. ‘Ik merk…

regie gemeente energietransitie

‘Realistisch beeld van warmtebronnen is nodig in Regionale Structuur Warmte’

In de Regionale Structuur Warmte (RSW) 1.0 en 2.0 kan een veel realistischer beeld geschetst worden van warmtebronnen en -oplossingen die écht relevant zijn voor het slagen van de warmtetransitie. Hoe? Dat leggen adviseur energietransitie Ingrid Giebels en data-analist Koen Brundel uit. In Nederland wordt hard gewerkt aan Regionale Energiestrategieën (RES). Een belangrijk onderdeel daarvan…

Over Morgen en Escom.nu winnen Woonstad Energie Challenge

Samen met Escom.nu heeft Over Morgen de Woonstad Rotterdam Energie Challenge gewonnen met een collectieve warmtepompoplossing die functioneert als een unieke energiecentrale. Een bewonersjury en een vakjury beoordeelden onze inzending als een van de beste vijf uit 37 inzendingen.  Woningcorporaties zijn op zoek naar toekomstbestendige oplossingen voor het verduurzamen van de bestaande voorraad. De omvang…

Warmtenet beste oplossing voor Leiden Zuidwest

Leiden werkt hard om ook in de toekomst de stad kansrijk en leefbaar te houden. Aardgas is geen duurzame energiebron en bovendien een bron die eindig is. In Leiden wordt nog ongeveer 80 procent van de huizen verwarmd met aardgas. Ook koken doen de meeste Leidenaren op aardgas. Daarom helpt Over Morgen de gemeente Leiden de stad aardgasvrij te maken.

Geen waterstof in de nieuwbouw, ook niet als pilot

Energeia berichtte over een pilot van tachtig nieuwe woningen in Hoogeveen op waterstof. Het gaat hier over de inzet van 100% groene waterstof. Dat klinkt beloftevol, want groene waterstof wordt niet meer van fossiele energie gemaakt. Groene waterstof gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Maar de prioriteit ligt niet in de gebouwde omgeving.…