Frans is een ervaren en betrokken denker en doener. Resultaat en samenwerking staat voor hem voorop. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat typeert Frans. Zijn gevoel voor bestuurlijke processen maken hem tot een goede gesprekspartner voor bestuur, burgers en bedrijven. Zijn achtergrond vanuit zowel het ondernemerschap, als ontwikkelaar en als overheidsadviseur is daarbij waardevol en hebben hem gemaakt tot een maatschappelijk betrokken persoon. Frans is een bouwer en in staat om mensen bij elkaar te brengen. “Wie wat wil, zit niet stil” is zijn levensmotto.

frans.latjes@overmorgen.nl
06 - 5199 9402

LinkedIn
Ik werk aan de thema's zon & wind

Frans Latjes

Frans: Verbeter de wereld, begin…

De (klein)kinderen van vandaag kunnen niet zelf beslissen over hun toekomst. Dat realiseerde ik me eens te meer toen ik me probeerde voor te stellen in wat voor wereld mijn kleinkinderen straks zullen leven. Ze moeten het doen met de besluiten die wij met z’n allen vandaag de dag nemen. Het is goed om zo…

Frans: Netcongestie samen oplossen? Denk met ons mee

Netcongestie is een hot item. Als we haast willen maken met de energietransitie, is het zaak om niet met de vinger te blijven wijzen naar de netbeheerders, maar te denken in oplossingen. Netcongestie hoeft geen probleem te zijn, stelt Adviseur Frans Latjes. Hij komt met een mogelijke oplossing waarvoor hij graag de meningen peilt. Denk met ons mee.

Benchmark Zon Over Morgen

Benchmark Zon: 93,5 procent potentieel geschikte bedrijfs-daken nog geen zonnepanelen

Nederland telt circa 37.000 panden die geschikt zouden kunnen zijn voor het opwekken van zonne-energie. Momenteel is 93,5 procent daarvan nog onbenut, blijkt uit onze benchmark ‘Zon op bedrijfsdaken’. ‘Een gemiste kans, want als de helft van deze daken wordt bedekt met zonnepanelen, dan kunnen alle huishoudens in Nederland worden voorzien van duurzame elektriciteit’, zegt Frans Latjes, adviseur zonne-energie.

Frans: Het laatste jaar SDE+

Nog even en het is weer zover. De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 2019 wordt opengesteld. En dat is voor het laatst in de huidige vorm. De Minister gaf in zijn Kamerbrief van december 2018 al aan dat er een opvolger komt, de SDE++. Deze nieuwe regeling wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie genoemd. Hoe zit het…