Zonnevelden.

Zonnevelden kunnen een belangrijk antwoord zijn voor duurzaamheidsambities en een kans op rendementen op braakliggende terreinen. Maar wat is de beste manier? Een zonneveld of zonnepark? Individueel of met een zonnecoöperatie? Is de postcoderoos werkbaar of biedt de SDE subsidie een beter financieel resultaat? Welke vergoeding kan ik krijgen voor mijn grond en welk rendement kan de burger tegemoet zien? Wie gaat dat zonneveld eigenlijk ontwikkelen?Over Morgen geeft inzicht in de mogelijkheden en meerwaarde om braakliggend terrein nuttig te gebruiken en de openbare ruimte ook in te zetten voor energieopwekking. Wij zijn een onafhankelijke adviseur met alle kennis die nodig is om tot goede keuzes te komen: strategieontwikkeling, financiële haalbaarheid (business case), organisatiemodel en contractering. Voor zowel traditionele zonnevelden als zonnevelden onder regime van de postcoderoos of SDE+.

Over Morgen heeft voor meerdere zonnevelden van gemeenten / grondeigenaren de markt gecontracteerd. Zo staan Zutphen en Den Haag aan de vooravond van de feitelijke realisatie.

Over Morgen kent de markt en haar spelers van binnen en buiten. Zij kiest de kant van grondeigenaar én burger. En daagt marktpartijen uit om een goed rendement te genereren voor zowel de grondeigenaar als de participant, particulier en zakelijk. Want alleen met betrouwbare partners kunnen je zonne-energie ambities op een duurzame wijze worden ingevuld.

Simple Share Buttons