Circulaire leefomgeving.

Onze huidige lineaire manier van leven, werken en consumeren is niet vol te houden. We produceren, consumeren en gooien weg terwijl onze grondstoffenvoorraad eindig is. Hier worden we ons steeds meer bewust van, we recyclen dan ook steeds meer dan voorheen. Een circulaire economie biedt echter nog meer kansen: producten en processen worden van hogere gebruikerskwaliteit, er komt meer werkgelegenheid en we dragen bij aan klimaatdoelstellingen. Daarom heeft de Rijksoverheid het doel gesteld: een Circulaire economie voor 2050.Hoe zet je deze transitie in? Daar helpt Over Morgen je mee. Van visie tot pilot, ondersteund door onze data-gedreven tooling. Met behulp van een waardenscan, grondstoffen quickscan en resolve raamwerk komen gemeente en relevante stakeholders verder in de transitie naar een circulaire economie.

Wij gebruiken onze 3-stappenmethode om de transitie te starten. Hierbij maken we gebruik van data-analyses en interactieve werkvormen.

  1. Circulaire Waardenscan: Waarom is een circulaire economie in jouw context belangrijk en wat verstaan we eronder? De Circulaire Waardenscan helpt je op interactieve wijze met het maken van strategische keuzes en het vormen van een circulaire visie.
  2. Grondstoffen QuickScan:Waar begin je in het realiseren van je circulaire visie? De QuickScan helpt je met focus aanbrengen door inzicht te bieden in hoeveelheden, soorten en de impact van bedrijvigheid en grondstoffen. Samen met lokale kennis biedt dit een stevige basis om te bepalen waar te starten met het sluiten van grondstoffenkringlopen.
  3. Resolve Raamwerk: met de Resolve methode gaan we met stakeholders aan de slag en komen we tot concrete circulaire stappen, acties en actiehouders.

Over Morgen laat je opnieuw kijken naar de leefomgeving gebaseerd op waarde, slimme verbindingen en met de verantwoordelijkheid voor grondstoffen op de juiste plek. Hierbij gebruiken we wij onze ervaring met de energietransitie, duurzame mobiliteit en gebiedsvernieuwing. Samen met overheden, bedrijven, organisaties en burgers starten we de circulaire transitie. Vanuit een gedragen visie en programma of door direct projecten te starten. Een ding is zeker, we gaan voor zichtbaar resultaat.

Simple Share Buttons