Gemeente Oud-Beijerland maakt zelfbouw voor starters betaalbaar in Poortwijk III. De financiële regeling ‘Ik bouw betaalbaar’ (Ibb) is hiertoe door de gemeenteraad op 8 juli vastgesteld. Het bouwen van een eigen huis wordt zo haalbaar voor mensen die anders alleen in aanmerking komen voor een huurwoning. Er zijn op dit moment 36 kavels beschikbaar gesteld.

Hoe werkt het? Na het inschrijven en kiezen van een kavel, volgt het uitkiezen van een woning in het bouwboek. Een bouwbegeleider helpt de droomwoning op papier te zetten. Nadat de hypotheek en de Ibb starterslening geregeld zijn, start de bouw van de eigen woning in Poortwijk III. De aflossing van de startersregeling start pas na drie jaar en de maandlasten zijn vergelijkbaar met een huurwoning.

Naar verwachting start de kavelverkoop in 2015. Binnen twee jaar na de kavelverkoop worden de woningen gerealiseerd. Als dit succesvol verloopt, dan worden er mogelijk ook Ibb-kavels op andere locaties in Oud-Beijerland beschikbaar gesteld.

Over Morgen heeft de gemeente Oud-Beijerland in verbinding gebracht met de ‘Ik bouw betaalbaar’ succesformule in  Almere. Ook blijven wij betrokken bij de verdere ontwikkeling, implementatie en uitwerking van de regeling in Oud-Beijerland. Lees hier meer of neem contact op met Ruben Visser.

Gepubliceerd: 15-07-2014