In de Burgermeester Academie leren ambtenaren hoe zij burgers kunnen verbinden aan beleidsontwikkelingen. Want om de vraagstukken waarvoor we in Nederland staan goed aan te pakken, moeten we de innovatiekracht van burgers, ondernemers en ambtenaren samenbrengen. In 2013 werd de eerste editie van de Burgermeester Academie met succes afgerond. Op 13 en 14 februari startte de eerste 24-uurssessie van Editie 2 in Oost-Knollendam, met een groep van 17 gemotiveerde ambtenaren uit verschillende organisaties (gemeenten, provincie, Hoogheemraadschap en onderwijs).

Reis langs succesvolle participatiepraktijken

De komende maanden maken de deelnemers kennis met vernieuwende initiatieven die tot stand zijn gekomen door een bijdrage of op initiatief van burgers (de ‘burgermeesters’) en transitiepioniers. Succesvolle initiatieven over asielopvang, zorg, mobiliteit en duurzame energie worden op verschillende locaties in Nederland en België bezocht (bekijk het programma). De deelnemers worden uitgedaagd nieuwe inzichten te vertalen naar het plan of project waaraan zij werken binnen hun eigen organisatie.

De Burgermeester Academie is een initiatief van de organisaties Meneer de Leeuw, Over Morgen en Springtij Communicatie. Meer informatie vindt u op www.burgermeesteracademie.nl. Volg ons op twitter: @BurgermeesterAc

Gepubliceerd: 21-02-2014