Succesvolle campagne en selectieproces herbestemming oude gemeentehuis Weerselo

Datum

10 / 2017

Contactpersoon

Corneel Jonkers
Corneel Jonkers
06 41 01 02 17 | mail

Tags

vitale centrumgebieden

Na een intensieve campagne en een secuur selectieproces heeft het college van de gemeente Dinkelland ervoor gekozen om met drie initiatieven een verkennend gesprek te gaan voeren om te komen tot een definitieve verkoopovereenkomst.

Een burgerjury heeft de ingediende plannen beoordeeld op ‘de mate waarin ze een bijdrage leveren aan de levendigheid van het centrum’. Vervolgens zijn de plannen door een deskundigenjury beoordeeld op ‘financiële haalbaarheid’ en ‘de kans op goede verkoop van het pand’.

Op basis van het oordeel van de burger- en de vakjury is het college van mening dat de initiatieven ‘De Versmarkt’ (versmarkt en appartementen), ‘Herberg & Heerlijkheid’ (horeca) en ‘Den Nieuwen Stad’ (fietshotel) elkaar kunnen versterken. De verwachting is dat zij tezamen een goede bijdrage kunnen leveren aan de levendigheid  in het centrum van Weerselo met een financieel haalbare businesscase.

De komende maanden zal onderzocht worden of deze drie partijen tot een gezamenlijk uitgewerkt plan kunnen komen en/of een verkoopovereenkomst kan worden gesloten.

Over Morgen ondersteunt de gemeente Dinkelland om tot een nieuwe invulling te komen van het oude gemeentehuis. Neem voor meer informatie contact op met Corneel Jonkers.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons