Stella Leemhuis houdt van complexe opgaven in de gebiedsontwikkeling. Na haar studie Stadsgeografie werkte ze onder andere aan gebiedsvernieuwingsprojecten op het gebied van transformatie en publiek-private-samenwerking. Haar overstap naar Over Morgen was een bewuste keuze: ‘Bij Over Morgen kun je écht impact maken op de wereld van morgen. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.’
Waarom heb je voor Over Morgen gekozen?
Over Morgen is een adviesbureau met een duidelijke visie: een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Er werken inspirerende mensen die echt ergens voor staan. Bij Over Morgen kun je écht impact maken op de wereld van morgen. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.
Wat is volgens jou de grootste uitdaging voor een duurzame leefwereld?
Het samenbrengen van alle belangen en er met elkaar voor zorgen dat de beschikbare ruimte efficiënt wordt gebruikt. De druk op de ruimte neemt alleen maar toe en het is een uitdaging om samen tot de beste oplossing voor een duurzame leefwereld te komen.
Hoe ga jij hieraan bijdragen via Over Morgen?
Tijdens mijn master Stadsgeografie heb ik veel kennis opgedaan over leefbare steden. Want naast de energietransitie gaat de duurzame leefwereld ook over leefbaarheid en toekomstbestendigheid. Ik zet mij graag in voor het ontwikkelen van duurzame leefomgevingen, waarbij de samenwerking tussen gemeente, ontwikkelaar en/ of corporatie belangrijk is.
Waarop ben jij trots?
Het meest trots ben ik op mijn bijdrage aan het project Amstel III in Amsterdam Zuidoost, waar de gemeente samen met ontwikkelaars en woningcorporaties een nieuwe stadswijk realiseert. Naast woningbouw worden hier kantoren gebouwd, maar ook voorzieningen zoals een basisschool en een supermarkt. En misschien wel het meest bijzonder: een grote vierbaansweg die nu nog dwars door het gebied loopt, wordt volledig getransformeerd tot een park. Een mooi voorbeeld van een duurzame én leefbare omgeving.
Voor welke opdracht mogen we jou ’s nachts wakker maken?
Mijn ultieme droomproject is de herontwikkeling van Detroit (think big), omdat dit een stad is met zowel ruimtelijke als sociale uitdagingen. Ik vind het interessant hoe sociale problemen deels opgelost kunnen worden door herontwikkelingen van wijken.
Hoe maak jij privé werk van een mooie/duurzame leefwereld?
Ik probeer zo bewust mogelijk te consumeren en koop het liefst mijn producten bij lokale ondernemers en duurzame merken. Daarnaast reis ik zoveel mogelijk met de fiets of het ov en gebruik ik zo min mogelijk plastic. Vorig jaar heb ik een week geleefd zonder plastic te kopen, een erg leuke (maar nog wel lastige) uitdaging.
Waarmee ga je de komende tijd aan de slag?
De komende tijd ga ik al mijn nieuwe collega’s binnen dit leuke bedrijf leren kennen en ik ga aan de slag met projecten in de (integrale, duurzame) gebiedsontwikkeling.