Startsein herinrichting openbare ruimte centrum Weerselo

Datum

11 / 2017

Contactpersoon

Mirte van der Vliet
Mirte van der Vliet
06 41 43 20 07 | mail

Tags

gebiedsvernieuwing, vitale centrumgebieden

De openbare ruimte van het centrum van Weerselo wordt vernieuwd. Op donderdag 19 oktober gaven gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland het startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden. 

Samen met de Weerselose bevolking heeft de gemeente de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het ontwikkelperspectief van het centrum. Een levendig, uitnodigend en toekomstbestendig centrum moet er voor zorgen dat Weerselo een aantrekkelijk dorp blijft voor haar inwoners en bezoekers. Met de herinrichting van de openbare ruimte levert de gemeente haar bijdrage aan dit nieuwe centrum. Partijen als de Plusmarkt, lokale ondernemers en de bibliotheekvrijwilligers zijn naar aanleiding van het ontwikkelperspectief ook bezig met nieuwe plannen.

De uitvoeringswerkzaamheden begonnen in de herfstvakantie met het kappen van bomen. Wethouder Steggink: “Ik ben trots op het feit dat we met Weerselo zo’n goed participatieproces hebben doorlopen en dat we nu ook echt starten met de uitvoering van het centrumplan. Het dorp heeft behoefte aan zichtbaar resultaat. De herinrichting van de openbare ruimte, waar we nu voor bij elkaar zijn, is een belangrijke en grote operatie.” Gedeputeerde Monique van Haaf vult aan: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal staat.”

Over Morgen heeft in opdracht van de gemeente het ontwikkelperspectief voor het  centrum samen met de Weerselose gemeenschap vormgegeven. Meer informatie: www.mijnweerselo.nl.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons