De gemeente ’s-Hertogenbosch kiest bij het opstellen van de Omgevingsvisie voor een andere aanpak dan de meeste gemeenten; ze maken vier gebiedsvisies die samen de Omgevingsvisie vormen. Adviseurs van Over Morgen maken de gebiedsvisies voor de ‘brede binnenstad’ en het ‘buitengebied en dorpen’.
De komende weken gaan Over Morgen-adviseurs Lisa Olsthoorn en Joey Engelen samen met PosadMaxwann, HNS en Stec Groep aan de slag om samen met inwoners, ondernemers en organisaties het buitengebied en de dorpen goed te leren kennen. Samen brengen ze die stip op de horizon en de weg ernaartoe zo scherp mogelijk in beeld.

Versterking en verbinding, met oog voor uitdagingen
Lisa Olsthoorn: ‘Het Bossche buitengebied en de dorpen zijn uniek in hun veelzijdigheid. Dorpen als Nuland, Vinkel en Engelen, de groenblauwe delta, het dekzandlandschap, de Maasuiterwaarden en het kleigebied: ze vormen eigenlijk Nederland in het klein. Met uiteraard ook alle uitdagingen die daarbij komen kijken in tijden van klimaatverandering.’
’De brede Bossche binnenstad is een unieke plek waar veel samenkomt. Het gebied kenmerkt zich door de historische binnenstad en de hoogstedelijkheid in de spoorzone. Dit zorgt nu al voor een bijzondere dynamiek en in de toekomst gaan we dit meer en meer versterken en verbinden’, zegt Joey Engelen.

Slimme keuzes voor betere leefbaarheid in gebiedsvisie
Vanuit Over Morgen gaan we aan de slag met thema’s die we integraal benaderen; zoals wonen, klimaatadaptatie, retail en mobiliteit.
Joey: ‘Slimme keuzes zijn nodig omdat de stad enorme ambities heeft, terwijl de beschikbare ruimte beperkt is. Zo moeten er bijvoorbeeld duizenden woningen bij in de binnenstad. Voor vragen als ‘hoe en waar doen we dat’ bedenken we toekomstbestendige oplossingen. Dit houdt in dat we een gezonde leefomgeving creëren waarbij het niet gaat om het stapelen van stenen, maar om het verbeteren van de leefbaarheid voor de Bosschenaren.’
Meer weten? Neem contact op met Joey Engelen.