Met de prijsvraag “Ruimte voor Ruimdenkers” nodigt provincie Overijssel jong talent uit om een invulling te geven aan gebieden waar sprake is van leegstand of die wachten op ontwikkeling. Inschrijven kan tot 30 november 2014. De winnaar krijgt €20.000,- om het plan verder te brengen!

Leegstand is een actuele opgave in Overijssel. Panden staan of komen leeg, gebieden zijn inactief of worden onvoldoende benut en ook veel plannen voor nieuwe woonwijken of bedrijventerreinen worden (nog) niet uitgevoerd, waardoor die gebieden braak liggen. Provincie Overijssel geeft jonge ontwerpers en jonge ondernemers de ruimte om vernieuwende, maar ook haalbare plannen te ontwikkelen voor inactieve gebieden of leegstaande panden. Op die manier wil de provincie de leegstandsopgave op de kaart zetten, jonge starters op de arbeidsmarkt onder de aandacht brengen bij potentiële werkgevers en braakliggend terrein een impuls geven.

Ben jij een Ruimdenker?

Verstuur jouw inzending voor 30 november 2014 via de projectwebsite www.ruimtevoorruimdenkers.nl . Op 18 december worden de teams die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens een Pitchevenement gepresenteerd. Op 13 maart 2015 presenteren alle teams hun plannen en ontwerpen en wordt de winnaar gekozen door een deskundige jury en het aanwezige publiek. De winnaar krijgt €20.000,- om het plan verder te brengen.

Leegstaande locaties aanmelden

De teams van Ruimdenkers werken een plan of ontwerp uit voor een leegstandslocatie in Overijssel. Bent u eigenaar van een leegstandslocatie in Overijssel en op zoek naar frisse en creatieve ideeën voor invulling? Meld uw locatie aan op de website. Mogelijk kiezen één of meer teams uw locatie om een ontwerp voor te maken!

Over Morgen verzorgt onder meer de website en marketingcampagne voor de prijsvraag. Voor meer informatie neem je contact op met Feddo Zielstra.

 

Gepubliceerd: 24-10-2014