Geothermal Webtool van Over Morgen wint Platina Engineering Excellence Award in New York

Datum

04 / 2018

Contactpersoon

Over Morgen
Over Morgen
033 30 36 800 | mail

Tags

data, duurzame warmte

Afgelopen weekend hebben wij samen met Goldman Copeland en PW Grosser de Platina EEA 2018 gewonnen met de Geothermal Webtool. Een online webtool waarmee gebouweigenaren kunnen zien wat de potentie is van bodemenergiesystemen voor hun gebouw. De consulting engineering industry award is een blijk van ‘design achievements of superior skill and ingenuity‘.

De stad New York heeft in 2012 een lokale wet aangenomen, waarin staat dat bij alle (her)ontwikkelingen van vastgoed van de stad New York gekeken moet worden of toepassing van een duurzaam, geothermisch (op basis van bodemenergie) klimaatsysteem haalbaar is. De stad New York heeft 2.000 gebouwen in eigendom. Daarnaast heeft zij bepaald dat er een online informatiesysteem moet komen waarmee andere gebouweigenaren in de stad informatie kunnen inwinnen of een geothermisch klimaatsysteem voor hun gebouw haalbaar is. Over Morgen heeft dit online informatiesysteem (Geothermal Webtool) samen met ingenieursbureau Goldman Copland en milieukundig adviesbureau PW Grosser gemaakt.

De opdracht voor de bouw van de Geothermal Webtool komt mede voort uit de inspanning van het consortium Dutch ATES. Binnen dit consortium werken Over Morgen, ENGIE, Priva, Deltares, gemeente Den Haag, Rijksdienst voor Onderdnemerschap (RVO) en ET- NY (energy transition NY) samen. Doel van het consortium is om de techniek van Warmte Koude Opslag (WKO) in de bodem in de VS te vermarkten. WKO is in Nederland een financieel haalbare en bewezen techniek.  Binnen de VS is de techniek nog nauwelijks bekend, terwijl deze wel toepasbaar is. Doelstelling van het consortium is om nog dit jaar enkele voorbeeldprojecten in de VS te realiseren.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons