Over Morgen investeert mee in zonnepark

Datum

12 / 2016

Contactpersoon

Over Morgen
Over Morgen
033 30 36 800 | mail

Tags

zon & wind

Erik Tissingh en wethouder Mark Sandmann ondertekenen de overeenkomst

Voortaan gaan we de gemeenten niet alleen adviseren bij energietransitie vraagstukken, maar gaan we ook zelf duurzaam ontwikkelen en investeren we mee volgens ons motto “practice what you preach”. Samen met gemeente Apeldoorn en Encon tekenden we op 5 december de overeenkomst voor de realisatie van een zonnepark in de Apeldoornse wijk Zuidbroek.

Het terrein van 4,5 hectare langs de A50 bij de wijk Zuidbroek wordt meer dan alleen een bron van groene energie. Naast de 11.000 zonnepanelen die er komen te staan, zal op het terrein ook uitleg gegeven worden over de energieopwekking en worden schapen en bijen gehouden. Het aantal zonnepanelen is voldoende om meer dan 800 huishoudens van groene stroom te voorzien.

De energieproductie staat gepland voor 2018. Daarvoor zal de nodige SDE-subsidie worden aangevraagd en de bouw van het zonnepark start naar verwachting eind 2017.

“Zo maken we maatschappelijke impact! Over Morgen omarmt ‘dat wat nog komt’ en verbindt het met ‘dat wat er al is’” aldus eigenaar Erik Tissingh. “We zorgen dat veranderingen uitgroeien tot blijvende verbeteringen.”

Klik hier voor het persbericht.

Simple Share Buttons