Corona

De maatregelen tegen corona maakt werken best ingewikkeld. Bij Over Morgen blijven we positief en benutten we kansen in deze ingewikkelde, heftige tijden om werk te blijven maken van een duurzame leefomgeving. De komende weken werken we vanuit huis. Maar met alle digitale mogelijkheden die we in huis hebben, gaan we door met onze missie.

Wij werken samen met onze opdrachtgevers met hart en ziel aan een duurzame leefomgeving. Ook nu we door het coronavirus op afstand van elkaar en onze opdrachtgevers moeten werken.

Corona is uiteraard in elk gesprek dat we voeren met klanten een belangrijk onderwerp. Gezondheid gaat boven alles en we hopen oprecht dat iedereen gezond blijft. Blijven werken gaat heel goed, maar het geeft natuurlijk ook uitdagingen.

Maar Over Morgen zou Over Morgen niet zijn, als we niet ook hierin weer kansen zien. Wij hebben veel mogelijkheden voor digitaal samenwerken en benutten die volop. Op deze manier staan we in deze lastige tijd niet stil en zetten samen met onze partners en opdrachtgevers goede stappen in onze projecten.

Snel omschakelen

Collega José Hobert, adviseur Omgevingswet: ‘De onduidelijkheid over hoe lang de situatie gaat duren zorgt ook voor onzekerheid in de projecten. Wat me tegelijkertijd opvalt is hoe we met z’n allen omschakelen. De knop gaat heel snel om. Het gaat niet langer meer over gaan we door, maar over ‘hoe’ gaan we door. En hoe gaan we digitaal op afstand toch interessante bijeenkomsten organiseren. Wij nemen daarvoor het initiatief en bieden de mogelijkheden.’

Nieuwe interactie

Een aantal collega’s heeft al veel ervaring met het organiseren van interessante en productieve online bijeenkomsten. En we denken samen met onze opdrachtteams na over hoe we processen en werkwijzen kunnen inrichten. We vinden creatieve methoden en tooling om toch kennis uit te blijven wisselen en te zorgen voor interactie. Zo ontwikkelen we webinars, werksessies met de online enquêtetool Mentimeter en Screenshare, videoconferencing middels Teams of Zoom.

Virtuele borrel

We werken allemaal thuis momenteel en benutten alle mogelijke digitale middelen om met elkaar en opdrachtgevers in overleg te blijven. In de groepsapp delen we foto’s van onze werkplekken (op het balkon, tussen het speelgoed, samen met pubers aan één bureau of met de kat op schoot) en zo maken we er samen het beste van. Onze nieuwe adviseur Jan van ’t Hek begon afgelopen maandag. Om toch een beetje kennis met collega’s te kunnen maken, besloten Max en Nick een rondje met hem te gaan hardlopen. Ook over de vrijdagmiddagborrel hebben we al nagedacht. Die gaan we virtueel doen. Doe je mee?

Praktisch

Heb je vragen over samenwerking of zin om met ons te sparren? Over Morgen is telefonisch gewoon bereikbaar via het centrale nummer (033 303 6800) en schroom niet om jouw contactpersoon mobiel te bellen bij vragen. Alle mobiele nummers van onze adviseurs zijn te vinden op onze website.

Gepubliceerd: 17-03-2020