Over Morgen in bestuur Jong Leefomgeving

Datum

03 / 2017

Contactpersoon

Astrid Benders
Astrid Benders
06 81 16 90 54 | mail

Tags

gebiedsvernieuwing

Over Morgen adviseur Astrid Benders is begin 2017 bestuurslid van netwerk Jong Leefomgeving geworden. Als bestuurslid zal zij nadrukkelijk haar bijdrage leveren aan de doelstellingen van Jong Leefomgeving en zal zij als stuwende kracht fungeren om het netwerk van nog grotere impact te laten zijn op jong professionals en de leefomgeving.

Jong Leefomgeving is een netwerk voor en door jonge professionals tot en met 35 jaar, die zich bezighouden met (een facet van) de (fysieke) leefomgeving én over hun eigen vakgebied heen durven te kijken. Het netwerk is verbonden aan het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’. Het netwerk heeft de volgende doelstellingen:

  • Een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en implementatie van de Omgevingswet en daaraan gerelateerde integrale benadering van ruimtelijke vraagstukken;
  • Een bijdrage te leveren aan de transitie die nu gaande is op het gebied van leefomgeving;
  • De betrokkenheid van jonge professionals bij bovenstaande vraagstukken te vergroten;
  • De persoonlijke en professionele ontwikkeling van jonge professionals te stimuleren.

Over Morgen gelooft net als Jong Leefomgeving dat de Omgevingswet een vliegwiel is voor de transitie die nu gaande is op het gebied van leefomgeving. Als bureau dragen wij bij aan deze transitie door overheden en organisaties te adviseren en te ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet. Wij brengen zowel inspiratie, als zichtbaar resultaat in de leefomgeving. Denk dan aan inspiratiesessies voor raad en college, begeleiding van omgevingsvisies en experimenten in pilotgebieden met bewoners, ondernemers en andere stakeholders. We geloven in een duurzame verandering in de leefomgeving, door te werken in de geest van de Omgevingswet met bewoners en organisaties, door de plek buiten centraal te stellen.

Ook jij kan bijdragen aan een betere leefomgeving als jong professional. Op 4 april bestaat Netwerk Jong Leefomgeving 5 jaar. En dat vieren we door terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. Maak kennis met het netwerk en wat jij in deze transitie kan betekenen! Aan het programma wordt gewerkt, maar je kan je plek alvast verzekeren door een e-mail te sturen naar info@jongleefomgeving.nl Meer informatie is te vinden op de website van Jong Leefomgeving.

Simple Share Buttons