Nieuwe bestemming voor schoollocatie De Heemde in Almelo

Datum

03 / 2018

Contactpersoon

Gerard van Dijken
Gerard van Dijken
06 1509 3195 | mail

Tags

gebiedsvernieuwing, vitale centrumgebieden

Verscholen achter het groen en de bomen staat voormalig schoolgebouw De Heemde in Almelo. Dit pand uit 1952 heeft ruim 1.000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over twee verdiepingen. En het is toe aan een nieuwe functie. Over Morgen begeleidt het herbestemmingsproces.

Sinds het verdwijnen van de basisschoolfunctie in het pand, verhuurt de gemeente het gebouw namelijk tijdelijk als woonruimte. De gemeente Almelo zoekt naar een nieuwe functie voor dit pand/deze plek. De volgende zet is aan de stad. De gemeente wil graag ruimte aan initiatieven voor het pand of de plek uit de stad geven.

Inloopbijeenkomst
Daarom organiseert Over Morgen samen met de gemeente Almelo de aftrap van het proces voor herbestemming. Op 7 maart zijn geïnteresseerde buurtbewoners en initiatiefnemers tussen 19:00 en 21:00 uur van harte welkom in het pand. Er is geen plenair onderdeel; u kunt dus binnen lopen wanneer u het uitkomt. De bijeenkomst is het in het oude schoolgebouw, Henriëtte Roland Holstlaan 61, 7606AN Almelo. U hoeft zich niet aan te melden.

Over Morgen werkt aan verschillende herbestemmingen in het land. Benieuwd naar onze werkwijze en aanpak, bijvoorbeeld op het gebied van participatie, de financiële kant of het selectieproces van initiatieven? Neem dan contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons