Inspiratie-uitgave: Samen aan de slag met aardgasvrij

Datum

12 / 2017

Contactpersoon

Over Morgen
Over Morgen
033 30 36 800 | mail

Tags

duurzame warmte

We staan voor een grote opgave. We gaan van het aardgas af. Dat betekent dat we onze woningen en gebouwen anders gaan verwarmen en dat we elektrisch gaan koken. Een ingrijpende verandering voor iedereen, want achter elke voordeur moet wat gebeuren. Ook van gemeenten vraagt dit heel veel. Zij krijgen een regierol en moeten op zoek naar wegen om de warmtetransitie in goede banen te leiden. Maar hoe doe je dat en waar begin je?

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft Over Morgen daarom voor gemeenten de inspiratie-uitgave ‘Samen aan de slag met aardgasvrij’ opgesteld. Deze uitgave is bedoeld om de eerste stappen te zetten naar een aardgasvrije toekomst. We laten zien waarom we eigenlijk van het aardgas af gaan en wat dat betekent. Aan de hand van verschillende voorbeelden schetsen we hoe dat doel bereikt kan worden. We staan aan de vooravond van de energietransitie. Er is geen handboek of blauwdruk van wat er precies moet gebeuren of hoe de wereld er in 2050 uitziet. Bovendien: elk gebied, stad of dorp verschilt. Maar een aantal dingen weten we al wel. Er is inzicht in de totale opgave. En er zijn inspirerende voorbeelden van gemeenten die al zijn begonnen. Met deze uitgave in de hand kunt u vandaag al starten.

Deze uitgave is een initiatief van het Nationaal Expertisecentrum Warmte, RVO.nl: hét loket voor kennis, inspiratie en praktijkvoorbeelden over duurzame oplossingen voor uw warmtevoorziening in de gebouwde omgeving, industrie en agrarische sector.

Bekijk én lees de verhalen uit de praktijk hier of op www.rvo.nl/aardgasvrij.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons