Afgelopen dinsdag bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van onze gewaardeerde collega Christiaan Helder.

Sinds 2014 werkten wij samen met Christiaan op het aardwarmteproject in Den Haag en vlak daarna trad Christiaan in dienst bij Over Morgen. Al snel bereikte Christiaan het slechte nieuws dat zijn eerdere kanker was teruggekomen. Na dat bericht heeft Christiaan iedere mogelijkheid aangegrepen om te genezen.

Tot het allerlaatste moment is hij positief geweest. Hij heeft ongekende tegenslagen overwonnen. Kon zich berusten in zijn lot, zonder dat hij ooit de moed op gaf. Zijn levenskracht was bewonderenswaardig en een inspiratie voor ons allemaal.

Aardgasvrije warmte

Aardgasvrije warmte in de bestaande bouw was Christiaans grote passie. De afgelopen jaren is dat thema een “hot topic” geworden en Christiaan genoot er met volle teugen van hoe wij met Over Morgen op dit thema uitgroeiden tot één van de leidende bureaus in Nederland. We zijn Christiaan enorm dankbaar voor zijn visie en zullen zijn werk onvermoeibaar doorzetten.

In liefdevolle nagedachtenis aan onze collega zullen wij de “Christiaan Helder-prijs” instellen. Een prijs die wordt uitgereikt aan een project, organisatie of persoon die een waardevolle bijdrage levert aan het aardgasvrij maken van Nederland. We kondigen deze prijs elk jaar aan op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid en de sterfdag van Christiaan.

Christiaan we zullen je missen, maar nooit vergeten.

Je collega’s van Over Morgen

Gepubliceerd: 13-10-2017