De tentoonstelling ‘Hou van je Huis’ gaat 1 jaar lang door Den Haag reizen om inwoners en andere belangstellenden te inspireren om hun woning te gaan verduurzamen. Hou van je Huis is ontwikkeld door de gemeente Den Haag in samenwerking met het Museon.

De tentoonstelling gaat onder andere over het resultaat van het project ‘Duurzaam de wijk in’. 70 Voorbeeldbewoners laten zien hoe leuk, nuttig en voordelig het kan zijn om je huis te voorzien van duurzame maatregelen. De tentoonstelling heeft een leuke vorm: 5 huisjes, waar je actief aan de slag kunt. Je krijgt ideeën hoe je zelf kunt bijdragen aan een schonere aarde waarbij je ook nog eens geld overhoudt op je energierekening.

Over Morgen heeft namens de gemeente Den Haag de tentoonstelling mede ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de coördinatie van het project ‘Duurzaam de wijk in’. De tentoonstelling is de kers op de taart van een project dat laat zien dat als je bewoners weet te inspireren, duurzame maatregelen sneller en vaak ook beter en vaker worden genomen.

Meer weten over dit project? Jeroen Roeloffzen kan je er alles over vertellen.

Gepubliceerd: 10-10-2014