Op 3 april hebben wij een succesvolle training georganiseerd voor de gemeente Heiloo met als thema Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl. Wij zien als bureau dat het steeds belangrijker wordt om opdrachtgevers mee te nemen in de betekenis van de veranderende wereld voor nieuwe gebiedsontwikkelingen. De rol van adviseur op afstand voldoet daarin niet altijd meer en maakt plaats voor een intensief proces waarin ontwikkeling en overdracht van kennis centraal staat.

Onze training Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl past hier uitstekend in.  De focus in de training voor de gemeente Heiloo lag op het vergroten van de kennis en de mind-set bij de gemeente over de nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling voor de locaties Zuiderloo en Zandzoom. De training was een intensieve en energieke dialoog, waarin de deelnemers aan de hand van inspirerende voorbeelden zelf met hun eigen project aan de slag zijn gegaan. Kernvragen daarbij waren: wat gaat goed, wat kan beter en hoe zien we de rol de van gemeente in nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling?

De training maakt deel uit van een breed project, waarin wij – samen met Buro SRO – de gemeente Heiloo begeleiden bij de strategieversterking voor de gebieden Zuiderloo en Zandzoom en de uitwerking daarvan in flexibele bestemmingsplannen en exploitatieplannen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Ruben Visser of Laureen Geuther, zij informeren u graag over de training of maken voor jou een vernieuwende aanpak van gebiedsontwikkeling op maat.

Gepubliceerd: 09-04-2014