Energievisie gemeente Winterswijk

Datum

07 / 2017

Contactpersoon

Erik Tissingh
Erik Tissingh
06 20 74 52 18 | mail

Tags

energie & klimaat

Op 29 juni heeft de gemeenteraad de Energievisie voor Winterswijk vastgesteld. Het doel van deze visie is simpel: in 2030 moet Winterswijk energieneutraal zijn. Dat betekent dat er in 2030 in de gemeente alleen nog 100% schone, veilige en gezonde energie wordt gebruikt. Erik Tissingh is vanuit Over Morgen betrokken geweest bij de totstandkoming van deze Energievisie en gaat binnen de gemeente Winterswijk aan de slag met de vervolgstappen.

Een cruciaal onderdeel van de Energievisie is de energiemix waarmee Winterswijk moet werken. Hierbij zijn doelstellingen van belang, evenals mogelijkheden tot besparen en schoon opwekken. Want 2030 lijkt ver weg is ´stiekem´ heel dichtbij.

Vervolgstappen

De vaststelling van de Energievisie is het startsein voor een versnelling van waarin de gemeente Winterswijk nadrukkelijk met haar partners verder werkt aan de energietransitie binnen haar gemeentegrenzen. Tegelijkertijd wordt ook de samenwerking gezocht met andere gemeenten binnen de regio. Over Morgen draagt in de vorm van een Energie Transitie Atlas bij aan deze verdere verkenning.

Meer weten over de Energievisie van Winterswijk of hoe wij lokale duurzaamheidsdoelstellingen inzichtelijk maken? Neem dan contact op met Erik Tissingh.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons