Latijns-Amerika staat aan de vooravond van de uitrol van elektrisch vervoer. Op 16 oktober keken ze de kunst af in Nederland. Een delegatie bestaande uit een tiental politici uit Ecuador, Mexico en Colombia hebben zich verdiept in de Nederlandse EV aanpak, waaronder die van Over Morgen.

Wij vroegen ons af; zijn er al veel publieke laadplekken in Quito? Nee. Die zijn er niet. Als je er zeker van wilt zijn dat je auto er de volgende ochtend nog is kun je deze beter niet ’s nachts op straat laten staan. Grote maatschappelijke verschillen als veiligheid hebben sterke invloed op de mogelijkheden van EV. Ook de kwaliteit en zekerheid van  het energienet is een sturende factor voor de uitrol van infralaadstructuur. Dagenlange stroomuitval is niet ongebruikelijk in Buenos Aires. Hoe ga je dan elektrisch laden? Op het diesel aggregaat?

Innovatie wordt normaliter geremd door afschrijving van bestaande systemen. In Latijns-Amerika valt er nog niets af te schrijven. Kansen dus om meteen  nieuwe oplossingen te implementeren. Harm Welleweerd en Gerwin Hop van Over Morgen zien deze kansen zeker!

Gepubliceerd: 21-10-2014