19 Juni is de Landelijke Omgevingsmanagementdag en Over Morgen is er bij. Met een tweetal workshops. De eerste workshop wordt gegeven door Erik Tissingh van Over Morgen en Ronald Driessen van Rijkswaterstaat. De vraag die centraal staat is of er nu écht wat te kiezen is voor de omgeving. Deze beantwoorden we aan de hand van het A13/A16 voorbeeld bij Rotterdam.

Het project A13/A16 heeft grote impact op de omgeving en dus is het (strategisch) omgevingsmanagement van doorslaggevend belang. Rijkswaterstaat maakt hier voor het eerst in haar bestaan al tijdens de planstudie gebruik van eParticipatie. Op de speciale website wordt actief issues geagendeerd, oplossingen voorgelegd en advies gevraagd. Tijdens de workshop gaan we graag met je in gesprek over de ervaringen en plannen voor de toekomst.

De tweede workshop laat zien hoe interactieve visualisaties de omgevingsmanager kunnen ondersteunen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt VIA Drupsteen je mee in de wereld van de interactieve planvisualisaties. Hoe kunnen deze technieken het beste ingezet worden in diverse planfasen? De overeenkomsten en de verschillen tussen Virtual Reality en Bolfoto’s worden hierbij haarfijn toegelicht.

Wil je dit niet missen? Er zijn nog plaatsen vrij voor de workshops! Meer informatie vind je op www.omgevingsmanagementdag.nl. Meld je aan via de site of bel/mail met Erik voor nadere informatie.

Gepubliceerd: 21-05-2014