Duurzame nieuwbouw Vliegbasis Soesterberg

Datum

06 / 2017

Contactpersoon

Ruben Visser
Ruben Visser
06 14 97 30 77 | mail

Tags

gebiedsvernieuwing

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het stedenbouwkundig plan voor de woonwijk Vliegbasis Soesterberg vastgesteld. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de komst van een nieuwbouwwijk op de voormalige vliegbasis. Over Morgen verzorgt het opdrachtgeverschap en procesmanagement van dit project.

De woonwijk moet een duurzame en kwalitatief hoogwaardige woonwijk worden, die past in de bijzondere omgeving van de voormalige vliegbasis: het landschap, de natuur en de culturele geschiedenis van het gebied. Het wordt een groene wijk met een parkachtige en natuurlijke uitstraling. Een wijk die natuurinclusief is ontworpen en waarbij karakteristieke elementen zoals de voormalige verkeerstoren en de taxibaan in de wijk worden opgenomen. In het plan zijn drie verschillende woonsferen opgenomen. In het plan zal ook de mogelijkheid zijn om zelf een woning te bouwen. De verkeerstoren is een belangrijk cultuurhistorisch element en blijft in het plan behouden, het vormt letterlijk het hart van de wijk. Er wordt gezocht naar een passende herbestemming die toegevoegde waarde heeft voor de wijk.

Energieneutrale woningen
De woonwijk Vliegbasis Soesterberg wordt een duurzame wijk. De woningen worden niet aangesloten op aardgas. Het streven is te komen tot energieneutrale of energieleverende woningen. Naast een hoge energieprestatie wordt ook ingezet op andere duurzaamheidsambities, zoals: de toepassing van groene of heidedaken, het gebruik van duurzame materialen in de woningbouw en in de inrichting van de openbare ruimte.

De volgende stap is het bepalen van de verkoopstrategie om marktpartijen in staat te stellen binnen de vastgelegde kwaliteit woningen te ontwikkelen, verkopen en realiseren. Over Morgen blijft betrokken in de vervolgstappen van dit unieke project.

Bekijk hier het persbericht van de provincie Utrecht.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Simple Share Buttons