Duurzame businesscase voor Het Hof

Datum

12 / 2016

Contactpersoon

Maurits Materman
Maurits Materman
06 46 13 42 92 | mail

Tags

circulaire leefomgeving, financiële sturing, gebiedsvernieuwing

Het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier in Utrecht gaat begin 2017 van start. Het Hof is een ware circulaire proeftuin, waar ruimte is voor kruisbestuiving, creativiteit, circulair ondernemen en ontmoeting.

Het Hof wordt een groene buiten werkplek waar creatieve, duurzame, kleine ondernemers zélf hun eigen werkruimte rondom een publieke binnentuin bouwen. Ondernemers kunnen hun eigen werkruimte (af-)bouwen van hergebruikt materiaal en gebruik maken van duurzame technologieën en bouwtechnieken. Een openbare tuin wordt gezamenlijk “ontwikkeld” en dient naast ontmoetingsplaats ook als werkplek.

Drie jaar geleden is bij de initiatiefnemers Charlotte Ernst en Lint Architecten de idee van het Hof van Cartesius ontstaan. In een later stadium is Bianca Ernst aangehaakt, die zich inzet om sociale ondernemers te professionaliseren en het Hof ook financieel en juridisch het goede fundament te geven. Echter, het Hof is er nog niet. Financiering in grond en vastgoed is op orde, maar aanvullende middelen om de programmering van het circulaire gedachtegoed (nog) beter en intensiever neer te zetten zijn wenselijk. Jij kan ook meedoen aan dit circulaire initiatief via crowdfunding: https://crowdaboutnow.nl/hethof

Over Morgen heeft op strategisch en financieel vlak een bijdrage geleverd om tot een haalbare businesscase te komen. Maurits Materman begeleidde dit proces en fungeerde als klankbord en gesprekspartner voor de initiatiefnemers om de inzet naar de grondeigenaar en de financier(-s) te bepalen. Wil je meer weten over dit project, het gehanteerde samenwerkingsmodel of heb je andere vragen rondom ontwikkelstrategieën en financiële gevolgen? Neem dan contact op met Maurits.

Simple Share Buttons