‘Borne schoolt om’ op longlist Galjaardprijs 2017

Datum

04 / 2017

Contactpersoon

Over Morgen
Over Morgen
033 30 36 800 | mail

Tags

gebiedsvernieuwing

Project ‘Borne schoolt om’ behoort tot de 30 projecten die uit een totaal van 54 inzendingen voor de longlist voor de Galjaardprijs 2017 zijn geselecteerd. De genomineerde projecten scoren het hoogst op de criteria inspiratie, innovatie en impact. Een vakjury bepaalt half april op basis van deze criteria welke (maximaal) vijf projecten op de shortlist komen. De finalisten geven een presentatie op de Galjaarddag op donderdag 11 mei.

Geïnspireerd door de Overijsselse prijsvraag ‘Ruimte voor Ruimdenkers’ heeft de gemeente Borne Over Morgen gevraagd om een energiek en creatief participatieproces uit te denken voor de herbestemming van een leegstaande school midden in de wijk Tichelkamp. Dat is gelukt! Bewoners, gemeente, ruimdenkers en investeerders kwamen samen, formuleerden kaders, doelen en maar liefst 17 ideeën. Een jaar verder heeft de wijk het winnende idee gekozen: een woningbouwplan voor senioren met ontmoetingsruimte voor de buurt. Een haalbaar plan met draagvlak in de buurt. De concrete herinvulling duurt nog even, maar de bewoners begrijpen waarom. Over Morgen is trots op het enthousiasme voor de aanpak en oplossing, beginnend bij de bewoners, de gemeente en nu ook daarbuiten!

Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, organiseert De Galjaarddag sinds 1998 ter ere van de overheidscommunicatieman Chiel Galjaard. De Galjaardprijs is sinds 2002 een terugkomend onderdeel van het programma.

Simple Share Buttons