Zie jij de energietransitie als een van de grootste uitdagingen en kansen van deze tijd? Wij zoeken een gedreven medior/senior adviseur Warmte, Energie & Klimaat. Kom je bij ons inzetten voor een duurzame leefomgeving en het versnellen van de energietransitie.

Over Morgen werkt aan een betere leefomgeving en wil de transitie naar een duurzame energie versnellen. Wij zien hiervoor de kansen. We ondersteunen gemeenten bij het opstellen van plannen en programma’s en we bieden private partijen en lokale energiecoöperaties hulp bij de realisatie van zonneparken en windmolens. Denken en doen dus! 

Functie

Samen met zo’n 80 inhoudelijk gedreven collega’s werk jij bij Over Morgen aan het versnellen van deze transitie. Samenwerking tussen verschillende overheden en marktpartijen is hierbij essentieel. Heb jij ervaring in het begeleiden van stakeholderprocessen? Weet jij de energietransitie te verbinden met andere thema’s zoals circulariteit, mobiliteit en ruimtelijke inpassing? En weet jij verschillende belangen samen te brengen om gezamenlijk een beter resultaat te behalen? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Waarmee ga je aan de slag?

 • Samen met gemeenten/regio’s en stakeholders visies en plannen maken voor de warmtetransitie, van transitievisies warmte tot uitvoeringsplannen voor aardgasvrije wijken
 • Samen met gemeenten en stakeholders werken aan (de uitvoering van) een routekaart naar klimaatneutraal
 • Samen met regio’s een gezamenlijk bod formuleren voor de Regionale Energiestrategie (RES) en Regionale Structuur Warmte (RSW)
 • Gemeentelijke uitvoeringsplannen met betrekking tot grootschalige zon en windenergie vormgeven


Profiel

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • 5+ jaar werkervaring in een sector gerelateerd aan de energietransitie
 • Intrinsieke motivatie om ons energiesysteem te verduurzamen
 • Aantoonbaar netwerk binnen de gemeentelijke en provinciale energietransitie
 • Een eigen visie op de duurzame inrichting van onze leefruimte
 • Communicatief sterk en een goede spreker
 • Resultaatgericht; je bepaalt en houdt koers
 • Analytisch: je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden
 • Pragmatisch: je steekt graag je handen uit de mouwen
 • Zelfverzekerd: je gaat weerstand niet uit de weg


Wat bieden wij jou?

Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau, dat is gevestigd in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Wij werken aan een duurzame leefomgeving die maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op toekomstbestendige wijze een plek geeft. Die oplossingen vormgeven en óók waarmaken, dat is wat Over Morgen drijft. Dat doen we graag voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke en private sector in Nederland.

Je werkt met ambitieuze en gedreven professionals in een dynamische omgeving. Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur en in ons eigentijdse kantoor (een oude Zeepfabriek in Amersfoort, goed bereikbaar met het OV) is veel ruimte voor eigen initiatief. Naast hard werken maken we graag tijd voor kennis- en inspiratiesessies, borrels, ons jaarlijkse ski-event en meer. Tevens richten we onze eigen organisatie ook vernieuwend in en dat biedt kansen voor de ondernemer in jou.

Bovendien bieden we arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een duurzame mobiliteitsregeling, een laptop, een telefoon, een bonusregeling en een premievrije pensioenregeling. 

Solliciteer nu

Voel jij je aangesproken? Mail dan je CV met motivatie naar info@overmorgen.nl of bel Silke Nieuwenhuis op 06 31 03 1845 voor meer informatie. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 12 oktober 2019.