Wie zijn wij?

Over Morgen is een dynamisch bureau met energieke ruimdenkers en versnellers. Wij bieden zichtbare oplossingen voor een betere en toekomstbestendige leefomgeving. Dit zijn oplossingen met een blijvende maatschappelijke impact.

Daar waar mensen samenleven en zich ontwikkelen, ontstaan nieuwe maatschappelijke opgaven en nieuwe vragen naar ruimte en energie. Technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. De transitie naar duurzame energie is niet langer een vraag, maar een uitroepteken. Deze moderne opgaven vragen continu om nieuwe oplossingen. Die oplossingen bedenken en waarmaken, dat is wat Over Morgen drijft.

Wij werken aan toekomstbestendige gebieden, (nieuwbouw)wijken, bedrijventerreinen, binnensteden en buitengebieden. Van binnenstedelijke transformatie tot het ontwikkelen van duurzame woonwijken en van regionale gebiedsprogramma’s tot herbestemming van vastgoed. We bundelen de krachten van mensen en organisaties met ambities in de leefomgeving. We organiseren samenwerking, ondersteunen bij investeringsbeslissingen, brengen inzichten met onze toepassingsgerichte informatieproducten en realiseren programma’s, plannen en projecten. We pakken de regie, zetten de koers uit en versnellen. Maar we kijken elke dag opnieuw of die koers in de praktijk goed uitpakt. We brengen energie, pakken verantwoordelijkheid, zijn vastberaden en vasthoudend en denken buiten de gebaande paden. Wij willen méér achterlaten dan alleen een projectresultaat.

Wat zoeken wij?

Om onze opdrachtgevers te blijven verrassen met nieuwe inzichten, zijn we op zoek naar afstudeerders en stagiaires. Masterstudenten, bij voorkeur in de afronding van de studie, die impact wil maken. Ben jij op zoek naar een stage of afstudeerplek voor bijvoorbeeld je studie Innovatiewetenschappen, Milieu- en Maatschappijwetenschappen, Transitiemanagement, Bouwkunde, Planologie, Sociale Geografie of Vastgoedstudies? Lees dan verder!

Tijdens je afstudeeronderzoek of stage bij ons besteed je vooral tijd aan je onderzoek. Daarnaast is er (in goed overleg) ruimte om kennis te maken met het werk van Over Morgen in lopende opdrachten. Hier geven we graag samen invulling aan. Interessante thema’s voor een onderzoek voor ons zijn bijvoorbeeld:

 • De toekomst van buitengebieden;
 • Onderzoek naar mobiliteitshubs;
 • Businesscase(s) warmtenetten;
 • Ruimtelijke impact van de transitie naar een circulaire economie;
 • Invloed van maatregelen circulair op mpg-score gebouwen;
 • Schaduwopbrengsten van circulaire gebiedsvernieuwing naast traditionele waardebepaling.Heb jij zelf een thema of onderwerp waar je mee aan de slag wil? Laat het dan ook weten, wij staan open voor eigen initiatieven.

Hebben wij ook nog wat te bieden?

 • Een leuke, afwisselende en leerzame stage/afstudeerplek
 • Passende stagevergoeding
 • Een uitdagende en creatieve leeromgeving met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Gezellige borrels en uitjes
 • Een mooie werkplek met dakterras in Amersfoort (op loopafstand van het station)
 • En last but not least, leuke collega’s

Heb je interesse?

Stuur voor 1 september 2019 een motivatiebrief met daarin de mogelijkheden die jij ziet voor het invullen van je afstudeeronderwerp of stage en CV naar info@overmorgen.nl ter attentie van Thomas van Oosten. Heb je vragen dan kun je ook op dit mailadres terecht of neem contact met ons op via 033 – 303 6800.