Maak kans op #verbindingsbudget

Werk jij hard aan toekomstbestendige wijken? Wil je samen met inwoners en organisaties een Wijkuitvoeringsplan maken? Ben jij initiatiefnemer van plannen voor betere, duurzame wijken?

Wij helpen je hierbij! Wij gaan voor jou aan de slag. We investeren onze tijd, kennis en kunde ter waarde van (max.) 25K euro verbindingsbudget.

Verbinden we bijvoorbeeld aardgasvrij aan klimaatadapatatie en zon-op-dak? Of koppelen we isolatieopgaven aan sociale emancipatie? Of vergroening, biodiversiteit en leefbaarheid? Welke koppeling heb jij voor ogen in je plannen?

 


LET OP! De inschrijving voor 2021 is gesloten. We zijn op dit moment druk bezig met het selecteren van de kanshebbende projecten. 

Ik schrijf me in!

Waarom verbinden?

Wijkaanpakken richten zich nu vaak op de enkele opgave aardgasvrij(ready). We kunnen in één klap meer doen. We stellen het gebied centraal, niet de individuele opgave.

Samen met de wijk de blik verbreden. Verbindingen leggen in de wijk, haar buurten en straten. En op die manier de weg naar grotere duurzame systeemingrepen vereffenen.

Gebiedsgericht, verbindend werken is nuttig, maar niet makkelijk. Het wordt snel complex. Een toekomstbestendige leefomgeving ontwikkel je bovendien niet zomaar in één keer. Daarom verbinden we opgaven stap voor stap. Zo benutten we de kansen en de grenzen van een integrale aanpak.

Wie kan zich inschrijven?

 • Maatschappelijke organisaties in de wijk
 • Gemeenten die starten met een wijkaanpak
 • Ambiteuze energiecooperaties
 • Bewonerscollectieven met groene initiatieven
 • Toekomstgerichte ondernemersverenigingen
 • Woningcorporaties met een gebiedsaanpak
 • Private initiatieven op zoek naar partners

In verbinding naar een toekomstbestendige leefomgeving

De wereld verandert constant. Het aantal transities en opgaven is immens. Onze slimme aanpak verbindt opgaven. We doen dat door het gebied centraal te stellen en samen te werken met de samenleving.

 

Wij willen met deze aanpak zo veel mogelijk mensen te inspireren, zodat we samen kunnen werken aan een nog mooiere, duurzamere en prettigere leefwereld.

Op regionaal, gemeentelijk en wijkniveau. Nu en in de toekomst.

Ik vul mijn gegevens in en download de aanpak.

  (* = verplicht)


  Blijf in verbinding met Over Morgen

  Wij zijn benieuwd wat jij van onze aanpak vindt. Volg ons op social media en laat van je horen. Dat kan via info@overmorgen.nl of neem rechtstreeks contact op met één van onze adviseurs.

  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.