In Nederland vragen grote onderwerpen als de klimaatproblematiek, het gebruik van schaarse ruimte en woningnood om actie in de komende jaren. Oplossingen staan niet op zichzelf en beïnvloeden elkaar. Daarom geloof ik in de sterke verbinding van de energietransitie met o.a. gebiedsontwikkeling zodat oplossingen elkaar versterken – en we het betaalbaar kunnen houden.

Ik ben ervaren en gepassioneerd in het begeleiden van organisaties naar duurzame en rendabele verbeteringen in processen en diensten. Daarbij gebruik ik meer dan twintig jaar aan ervaring in internationale (management)rollen met nadruk op veranderprocessen en samenwerkingsmodellen. Ik verbind en stimuleer teamleden, partners, klanten en aandeelhouders in complexe omgevingen.

Na enkele jaren bij ENGIE leiding gegeven te hebben aan het gehele proces van ontwikkeling tot en met exploitatie van warmtenetten en lokale energiesystemen, zet ik deze inhoudelijke basis nu in om de energietransitie verder aan te jagen en te versnellen. Het gaat om inzicht in wat vandaag wel kan, en met welke bouwstenen rekening gehouden moet worden op weg naar een toekomstig slim energiesysteem, inclusief smart mobility, storage en flexibiliteitsdiensten.

Door deze ervaring kan ik de strategische analyses en visies vertalen naar concrete investeringsvoorstellen en realisatie. Ik ben een snelle scherpe denker met systemisch inzicht: ik denk vooruit en zie verbanden in complexe omgevingen. Integriteit, humor en een pragmatische aanpak zijn voor mij leidend in iedere samenwerking wat samengaat met respect voor de individuele belangen.

jeanke.vanderhaar@overmorgen.nl
06 2023 0651

LinkedIn
Ik werk aan de thema's energietransitie warmtetransitie