Wij willen een droom waarmaken!

Wij willen een volledig circulaire groene en kleurrijke oase ontwikkelen in de stad waar we elkaar duurzaam ontmoeten. Hier ga je naartoe om te verbinden, te ontspannen en te leren. Een plek waar je anders kunt ondernemen en mensen met een andere achtergrond ontmoet. Een verrijking van je leven.

 

Samen brengen we De Baai tot bloei, doe je mee?

We verheugen ons erop om dit plan in de praktijk te brengen. Onder leiding van een multidisciplinair team van creatieve en kundige partners maken we een prachtplek, een nieuw antwoord op duurzame, circulaire en sociale vraagstukken.

Wij horen graag of dit plan jou inspireert en welke kansen jij ziet om De Baai (of een variant hierop) met ons te realiseren.

 

DE BAAI…

Geeft positieve energie

Aan mensen en in kWh. Elke dag willen we deze plek een stukje mooier maken. Wij geloven dat dit kan door duurzaamheid en circulariteit te beleven en doorleven op een inspirerende manier. Van hergebruikte materialen tot het wormenhotel buiten. Van de stadslandbouw tot de lokale gerechten op ons bord. Van het gebouw zelf tot de zeep op het toilet. Alles heeft een verhaal, net als de mensen die de verhalen vertellen.

Is open

De Baai is een plek waar iedereen zich welkom en veilig voelt en die open staat voor de ideeën en verhalen van mensen met een vluchtelingenachtergrond, studenten, de buurt en andere bezoekers of (lokale) partners. Met levendige en inspirerende programmering. En daardoor een uitnodigend voorbeeld voor integratie met elkaar en de omgeving. Elke dag opnieuw.

Creëert waarde

Met onze ontmoetingsplek, restaurant, co-werkplekken en programmering spelen we in op duurzame en sociale vraagstukken. Door te doen, te leren en te delen bouwen we aan de stad van morgen. Samen met onze partners experimenteren we met nieuwe (duurzame) initiatieven en creëren we zowel ecologische als sociale waarde.

Maakt verbinding

We delen ons gedachtengoed, ons eten en producten, onze kennis en ervaring. En onze persoonlijke verhalen. We organiseren ontmoetingen en samenkomsten met de buurt waar over wordt nagepraat. Zo brengen we werelden samen.

 

Wil je meer weten, download dan de uitwerking van onze plannen en lees over hoe we duurzaam en circulair willen bouwen en exploiteren, hoe we invulling geven aan het programma en komen tot een financieel haalbare businesscase. Kortom: hoe wij impact willen gaan maken, samen met jou!

brochure de baai

Ben jij onze samenwerkingspartner?

Wij hebben deze vette plek bedacht met een team met kennis van zaken en aantoonbaar veel praktijkervaring op het gebied van circulair bouwen, duurzame integrale gebiedsontwikkeling, groene en klimaatadaptieve buitenruimte en last but not least het creëren van krachtige gemeenschappen met buurtbewoners en mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Een gebiedsontwikkeling in het klein, waar alles samenkomt. Een plek waar sociale impact en circulariteit als uitgangspunt hand in hand gaan. Wij zoeken nog naar een gemeente, grondeigenaar of investeerder die ons kan helpen aan een locatie om dit plan of een variant daarop mogelijk te maken. Ben jij de samenwerkingspartner die ervoor zorgt dat we samen plannen kunnen realiseren?

De initiatiefnemers

De Baai

A Beautiful Mess – exploitant

Het team van A Beautiful Mess heeft vier jaar ervaring met sociaal ondernemerschap in de horeca. Buurtparticipatie en werelden aan elkaar koppelen die elkaar niet kennen zit in hun DNA. Ze organiseren van nature evenementen en bijeenkomsten waar statushouders en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

In De  Baai zullen we moeilijk te bereiken groepen betrekken en vertrouwen opbouwen in de buurt. Werving voor programma’s krijgen extra aandacht, zodat we echt iedereen weten te bereiken. A Beautiful Mess weet bijvoorbeeld de Eritrese gemeenschap goed te bereiken, wat voor veel organisaties een uitdaging is.

A Beautiful Mess is deskundig in het behouden van de balans tussen de sociale missie en het commercieel draaien van een onderneming. Zie ook www.mondmaskerfabriek.nl

A beautyfull mess

In De Baai zullen we moeilijk te bereiken groepen betrekken en vertrouwen opbouwen in de buurt. Werving voor programma’s krijgen extra aandacht, zodat we echt iedereen weten te bereiken. A Beautiful Mess weet bijvoorbeeld de Eritrese gemeenschap goed te bereiken, wat voor veel organisaties een uitdaging is.

Fleur Bakker, A Beautiful Mess

Over Morgen – ontwikkelende partij en deelgebruiker

Over Morgen is het adviesbureau voor de toekomstige leefomgeving. Opgericht in 2001, strategisch partner van Arcadis. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en heeft bijna 100 adviseurs en proces- en projectleiders en is nog steeds groeiend. Het bedrijf is zelforganiserend en werkt met expertiseteams die integraal werken, inspelend op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de leefomgeving.

“Een toekomstbestendige leefomgeving is onze missie. We zijn pas gelukkig als plannen werkelijkheid worden en we zichtbaar en duurzaam resultaat behalen. We willen oplossingen bedenken voor nieuwe maatschappelijke opgaven én deze waarmaken met blijvende verbetering. Wij bundelen krachten en organiseren samenwerking. En uiteindelijk investeren we ook mee, of doen we het zelf als dat helpt om onze missie te realiseren. Zo ook in De Baai. Voor ons een plek om straks geïnspireerd te raken en te  inspireren.

Wij willen hier niet een ‘project’ realiseren, maar een ‘duurzame en circulaire beweging’. Wij kijken er naar uit om samen met alle partners De Baai tot een succes te maken in de komende jaren.”

Corneel Jonkers, adviseur Over Morgen

Corneel De Baai

DOOR architecten – architect

DOOR staat voor open ontwerpen, want  samen kom je gewoon verder. DOOR gelooft dat een blijvend duurzaam resultaat groeit door collectieve ontwikkeling. Dat uit zich in heldere architectuur, mooie ruimtes en fijne stedenbouw.

“We houden van aanpakken. We denken breder dan het ruimtelijke en ontwerpen een innovatief proces, waarin andere expertises actief worden verbonden. Onze kracht? Sterke strategieën én een eenvoudige eerste stap. Ons PIT lab is zo’n stap. In de Tuin van BRET ontwikkelden we onze eigen circulaire huisvesting en ontmoetingsplek op Sloterdijk. Gevraagd en ongevraagd benoemen en benutten we kansen voor de circulaire economie. Altijd, in elk project.”

Karin Dorrepaal, DOOR Architecten

De Baai Karin

Donker Groep – buitenruimte

De Donker Groep is in de groenbranche de koploper op gebied van duurzaam ondernemen en circulariteit.

De Donker Groep heeft veel  ervaring in het opleiden van mensen in groenbeheer.

De Donker Groep heeft als doel in 2035 100% circulair te willen werken. “Hiervoor hebben we een ontwikkelingsprogramma opgesteld waarbij we klanten, producenten en leveranciers betrekken om dit te gaan halen. Dit doen we, omdat we er van overtuigd zijn dat we naar een ander soort economie moeten werken als we deze aarde willen behouden.

Elwin de Vink, Donker Groep

De Baai Elwin

Aan de slag!

We verheugen ons erop om dit plan samen met jou in de praktijk te brengen!

Wij horen graag of dit plan jou heeft geinspireerd en welke kansen jij ziet om De Baai (of een variant erop) met ons te realiseren.

Bel met Corneel Jonkers (06 410 10 217) of mail hem op corneel.jonkers@overmorgen.nl

De Baai

Blijf in verbinding met ons en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.