Thomas van Oosten Werkt per 1 september 2017 als gebiedseconoom bij Over Morgen. Woont in Utrecht en is geboren op 1 maart 1994.

 

Hoe ben jij Over Morgen tegengekomen?
Ik was al bekend met Over Morgen, oud-studiegenoot en huidige collega Olaf Herfst had mij eerder al eens verteld over zijn werk. Daarnaast sprak ik een kennis die ook bij Over Morgen werkte. Dus in het kort, via het netwerk zoals dat het beste gaat.

 

Wat was je eerste indruk?
Ik kan mijn eerste bezoek op het kantoor in Amersfoort nog goed herinneren. Het  kantoor is verre van standaard. Het zit in een volledige gerenoveerde zeepfabriek in Amersfoort. Geen hokjes en standaard bureaus, maar een fris design met een open ruimte en er hangt een ondernemende sfeer. Dat spreekt mij erg aan. De sollicitatiegesprekken gingen vlot en voordat ik het zelf door had was mijn eerste werkdag al begonnen!

 

Waar werk je aan?
Bij Over Morgen werken wij aan verschillende thema’s onder de paraplu duurzame gebiedsontwikkeling. Deze thema’s zijn leidend in de structuur van de organisatie. Het is mogelijk om aan verschillende opdrachten met verschillende thema’s en spots te werken. Ik word met name ingezet voor mijn financiële kennis bij ruimtelijke ontwikkeling. Als gebiedseconoom werk ik met grond- en opstalexploitaties, maar reken ook aan businesscases voor allerlei andere projecten.

 

 

Hoe ziet bij jou een werkdag eruit?
Het begint vaak met een kop thee en een werkplek zoeken in het kantoor. Maar de inhoud van de dag is elke keer weer anders en afhankelijk van de opdrachten. Ik ben op dit moment bezig met een paar hele toffe, en tegelijkertijd verschillende, projecten. Zo werk ik aan de (her)ontwikkeling van een hotel op Terschelling, ben ik druk bezig met het opstellen van de uitvoeringsstrategie om de particuliere woningvoorraad in de Achterhoek te verduurzamen en word ik binnenkort ingezet bij een gemeente voor financiële ondersteuning bij gebiedsontwikkelingen.

 

Hoe is dat als starter?
Ik mocht als starter meedoen aan het ontwikkelprogramma van Over Morgen. Een speciaal programma op maat gemaakt met ongeveer één keer per maand een sessie of training. Hierbij gaan we verder in op onze persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van verschillende vaardigheden. Een hele mooie kans om te groeien én gezellig op te trekken met collega’s. Bij verschillende opdrachten krijg ik de kans om direct van meer ervaren collega’s feedback te vragen en te leren. Een perfecte manier om een vliegende start te maken voor mijn carrière.

 

Waarom Over Morgen?
Omdat Over Morgen je volop de vrijheid geeft om jezelf te ontwikkelen en te ondernemen. Zowel inhoudelijke kennisontwikkeling, in mijn geval gebiedseconomie in de breedste zin van het woord, alsook persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wordt er de ruimte gegeven om ook te ondernemen binnen de werkvelden van Over Morgen.

 

Heb jij ook interesse in een rol bij ons bureau? Bekijk hier de vacatures. 

Gepubliceerd: 01-12-2017