Het is een warme woensdagmiddag in augustus. Voor mij zit Harmen Bakker, Algemeen Directeur bij Over Morgen en een echte familieman. Harmen is getrouwd en vader van drie kinderen. Een zoon van 13 en twee dochters van 16 en 18. Harmen: ‘de oudste gaat volgend jaar studeren, dat is een flinke stap’. Harmen woont in Haarlem en vindt het heerlijk om uit te waaien in Bloemendaal en Zandvoort. Onder het genot van een goede bak koffie blikken we terug op de eerste half jaar bij Over Morgen en kijken we vooruit naar wat de toekomst ons mogelijk brengt.

 

Harmen: Ongelofelijk dat er alweer 6 maanden voorbij zijn gevlogen. Twee jaar geleden vroeg Kathleen (de vorige directeur) mij te helpen met wat vragen. Een jaar later belde ze mij op in het najaar: ‘Ik ga weg bij Over Morgen, volgens mij moet jij solliciteren.’ Ik zei vervolgens dat ik dat maar eens ging doen.

 

Ik kwam er al snel achter dat mijn voorgevoel goed zat om de overstap naar Over Morgen te maken. Er zit veel energie in het bedrijf, mensen zijn enorm gedreven en hebben veel kennis op verschillende gebieden. Wat me ook opvalt is dat iedereen zich sterk verbonden voelt met het bedrijf – een soort familiegevoel. Dat bewonder ik.

 

Bij Over Morgen zie ik intern de uitdaging om het bureau sterker en robuuster te maken om zo de groei van de komende jaren op te kunnen vangen. Er is een hele snelle groei geweest van vijftien mensen naar vijfenzestig. Met vijfenzestig man is alles nog goed te overzien en kun je iedereen nog een paar keer per week spreken, maar we hebben de ambitie om als bureau verder te groeien.

 

”Wat ik leuk vind is dat we vooraf niet alle antwoorden hebben, maar dat we dit met elkaar gaan uitvinden en constant op zoek gaan naar verbeteringen.”

 

Een thema dat in mijn ogen erg belangrijk is, is de manier waarop we met elkaar samenwerken waarbij teams steeds meer dingen zelf organiseren en daarover besluiten. Waarbij je mensen het vertrouwen geeft om zelfstandig te werken en daarmee ook de veiligheid biedt om fouten te maken. Dit betekent dat we kaders moeten scheppen waarbinnen dat kan. Wat ik leuk vind is dat we vooraf niet alle antwoorden hebben, maar dat we dit met elkaar gaan uitvinden en constant op zoek gaan naar verbeteringen. Transparantie en openheid zijn hierbij sleutelwoorden. Dit varieert van ‘Hoe gaat het met je?’ tot ‘We hebben afspraken met elkaar gemaakt en het is niet gelukt om daar te komen. Wat is daar voor nodig om het wel te realiseren?’ of ‘Hoe kunnen we dat verbeteren?’. Als iemand iets probeert en het lukt niet, prima. Maar laten we dan kijken dat we niet twee keer dezelfde fout maken.

 

”Ik geloof dat zelforganisatie dé manier is hoe mensen tegenwoordig willen werken.”

 

Dit hangt nauw samen met de ontwikkeling dat werk en privé tegenwoordig veel meer vervlochten zijn en dat mensen dus ook anders in hun werk willen staan. Dat is niet meer van negen tot vijf. Werk moet dus makkelijker overlopen in privé en andersom. Vandaar dat we met het traject van zelforganisatie gestart zijn. Je bent zelf meer en meer manager van je eigen werk. Het is niet alleen leuk om dit te doen, maar ik geloof dat dit een grote rol speelt om een interessant bureau te zijn. Met de groei die we doormaken, blijft het een uitdaging om goede mensen aan ons te binden. Dat kunnen we alleen als we een goede werksfeer en werkorganisatie bieden die mensen aanspreekt. Ik geloof dat zelforganisatie dé manier is hoe mensen tegenwoordig willen werken.

 

Daarnaast wil ik werken aan de visievorming van Over Morgen. Dat we heel scherp hebben hoe wij denken dat de wereld er over drie tot vijf jaar uitziet en de rol die Over Morgen daarin wilt spelen. Ten slotte is het belangrijk om bedrijfseconomisch een gezond bedrijf te voeren. Dat is natuurlijk ook een essentieel onderdeel.

 

Extern brengt de energietransitie veel uitdagingen met zich mee, als motor voor de thema’s waar wij aan werken. Zo heeft de energietransitie een enorme invloed op hoe we gebieden moeten inrichten, hoe we onze huizen verwarmen en hoe we elektriciteit opwekken. Bij Over Morgen organiseren we samenwerking, ondersteunen we bij investeringsbeslissingen en brengen we inzichten met onze dataproducten. Daarnaast realiseren we programma’s, plannen en projecten om zo een duurzame leefwereld te maken. Het is zo evident dat we in de wereld op een andere manier om moeten gaan met energie en met de wereld zelf. Ik vind het echt hét thema van nu. Daar een bijdrage aan leveren, hoe klein dat ook in wereldperspectief is, vind ik erg belangrijk. Als we allemaal een klein stapje zetten, is het goed.’

 

Heb jij ook interesse in een rol bij ons bureau? Bekijk hier de vacatures.