De grootste uitdaging van aankomende jaren
De grote druk op de stad door de toenemende bevolkingsgroei in relatie tot het huidige woning tekort is de huidige stand van zaken. In mijn ogen is de grootste uitdaging het betaalbaar houden van de stad zonder dat dit ten koste gaat van duurzame ontwikkelingen. Overheden moeten bij ruimtelijke ontwikkelingen niet alleen streven naar financieel haalbare plannen, maar ook naar een duurzame leefwereld voor iedereen. Er zal daarom bij overheden en producenten een gedragsverandering moeten plaatsvinden. Bij nieuwe projecten moet er niet alleen gekeken worden naar de financiële gevolgen van een ontwikkeling, maar ook naar de sociale en duurzame gevolgen. Concreet betekent dit dat het financiële resultaat niet altijd leidend kan zijn. Dit is niet makkelijk, maar zeker niet onhaalbaar.
Mijn kennis over vastgoed en gebiedsontwikkeling inzetten
Door de combinatie van mijn studies Vastgoed & Makelaardij (financieel) en Sociale Planologie (sociaal) en mijn vastgoedkennis die ik heb opgedaan in de makelaardij wil ik een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een duurzame en betaalbare stad. Met deze kennis op zak heb ik zicht op de kansen en problemen in een gebiedsontwikkeling. Zo kan ik als adviseur de ideeën en oplossingen goed onderbouwen.
Trots op mijn onderzoek aardbevingsdossier Groningen
Met mijn scriptie heb ik het effect van aardbevingen op de woningprijzen in de stad Groningen aangetoond. De aardbevingen in de provincie Groningen hebben niet alleen een groot sociaal impact op de bewoners, maar ook op de woningprijzen in de regio. Ik heb als eerste onderzoek gedaan naar het prijseffect in de stad Groningen door het gebruiken van een nieuw innovatief rekenmodel. Op deze manier is een bijdrage geleverd aan het complexe, maar ook zeer interessante aardbevingsdossier.