Zie jij de energietransitie als een van de grootste uitdagingen en kansen van deze tijd? Wil jij je inzetten voor een duurzame leefomgeving en het versnellen van de energietransitie bij overheden, private partijen en lokale energiecoöperaties?

Dan is Over Morgen op zoek naar jou!

adviseur warmte, energie en klimaatWat voor een soort collega zoeken wij?
Wij zoeken een gedreven medior adviseur Warmte, Energie & Klimaat. Jouw rol is die van inhoudelijk adviseur over de energietransitie. Samen met zo’n 80 inhoudelijk gedreven collega’s werk jij bij Over Morgen aan het versnellen van deze transitie. Samenwerking tussen verschillende overheden en marktpartijen is hierbij essentieel.

Wat ga je bij ons doen?
• Samen met gemeenten/regio’s en stakeholders visies en plannen te maken voor de warmtetransitie, van transitievisies warmte tot uitvoeringsplannen voor aardgasvrije wijken;
• Samen met gemeenten en stakeholders werken aan (de uitvoering van) routekaarten voor een klimaatneutrale leefomgeving;
• Samen met regio’s een gezamenlijk bod formuleren voor de Regionale Energiestrategie (RES) en Regionale Structuur Warmte (RSW);
• Gemeenten en stakeholders helpen om uitvoeringsplannen op te stellen voor grootschalige opwekkingvan zonne- en windenergie.

Bij wie ga jij impact maken?
Je zal als adviseur aan de slag gaan bij gemeenten, regio’s, stakeholders en energiecoöperaties in heel Nederland. Je werkt in projectteams bestaande uit verschillende disciplines waarbij projecten een kop en een staart hebben.

Wat heb jij te bieden?
Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:
• Je beschikt over twee tot vijf jaar werkervaring in een sector gerelateerd aan de energietransitie en hebt ervaring in het begeleiden van stakeholderprocessen;
• Je hebt een aantoonbaar netwerk bij decentrale overheden, bij voorkeur in het ruimtelijke domein of duurzaamheid;
• Je wilt werken aan de verduurzaming van ons energiesysteem en hebt daar een eigen visie op;
• Je bent communicatief sterk en een goede spreker;
• Je hebt advieservaring.

Wie zijn wij?
Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau met ruim 80 adviseurs. Over Morgen werkt op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Ons doel is impact te maken voor een duurzame leefomgeving. We bedenken en realiseren oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat Over Morgen drijft. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland.
De thema’s waaraan wij werken: energie uit zon & wind, de Omgevingswet, gebiedsvernieuwing, vastgoed, de warmtetransitie, energie & klimaat, duurzame mobiliteit en gebiedseconomie. Data is altijd een belangrijk onderdeel in onze adviezen. Daar waar mogelijk werken we integraal aan vraagstukken.

Wat bieden we jou?
Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graat met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de club. Wij werken zelfsturend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. Er wordt hard gewerkt bij Over Morgen omdat we ons verantwoordelijk voelen voor wat we doen. Tegelijkertijd maken we bewust tijd voor kennissessies, vrijdagmiddagborrels, ons jaarlijkse ski-event en meer leuke activiteiten. Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het ov.

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons maak je impact. In ruil daarvoor krijg je van ons:

  • Een goed salaris, passend bij je kennis en ervaring
  • Duurzame mobiliteitsregeling
  • Premievrij pensioen
  • Bonusregeling
  • Laptop en telefoon
  • Volop kansen om jezelf te blijven uitdagen in het vak

Ga jij deze uitdaging aan?

Stuur dan je cv met motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 303 68 00 en vraag naar Anneloes van der Gun.