Ben jij een gedreven adviseur/projectleider wijkaanpakken die zijn of haar ervaring in wil zetten voor een duurzame leefomgeving? Dan is Over Morgen op zoek naar jou.Wat ga je doen?
Jij durft je op onbekend terrein te begeven, hebt ervaring met het werken op wijk- en gebiedsniveau, een integrale kijk op de ontwikkeling van wijken en affiniteit met de energietransitie. Je krijg je er energie van om samen met professionele stakeholders, bewoners en ondernemers visies te ontwikkelen en deze om te zetten naar concrete plannen. Je zit net zo makkelijk aan de keukentafel bij een bewoner als in de bestuurskamer van de wethouder of corporatiedirecteur.


Hoe ga je impact maken?

Samen met zo’n 80 inhoudelijk gedreven collega’s ga jij werken aan het realiseren van een duurzame leefomgeving en het versnellen van de transitie naar duurzaam energiegebruik. Je ondersteunt onze opdrachtgevers bij het opstellen van plannen en bij het realiseren van projecten. De energietransitie landt uiteindelijk in de wijk en zelfs in de woning. Je begeleidt stakeholderprocessen op lokaal niveau en je weet de energietransitie in de wijk te verbinden met andere thema’s zoals het vernieuwen van vastgoed en de openbare ruimte, klimaatadaptatie, mobiliteit, maatschappelijke voorzieningen en wijkeconomie. Daarnaast weet je verschillende belangen samen te brengen om zo gezamenlijk een beter resultaat te behalen.

Wijkaanpakken is je corebusiness. Samen met gemeenten, betrokken stakeholders en een team van collega’s ga je aan de slag met het realiseren van de wijken van de toekomst. Van plannen voor aardgasvrije verwarming tot een integrale aanpak voor een leefbare en toekomstbestendige wijk. De aanleiding kan variëren tussen het faciliteren van een burgerinitiatief, tot het begeleiden van een renovatieproject van een woningcorporatie of een wijkuitvoeringsplan dat voortkomt uit de Transitievisie Warmte van de gemeente.

Daarnaast ben je inzetbaar voor overige projecten van Over Morgen binnen gebiedsontwikkeling of de energietransitie.


Wat vragen we van jou?

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van participatietrajecten en het faciliteren van burgerinitiatieven;
 • Ervaring met het werken bij of met stakeholders als gemeente, woningcorporaties, netbeheerders en energiecoöperaties;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het werken aan wijkaanpakken, waarvan 2 jaar als projectleider;
 • Intrinsieke motivatie voor het verduurzamen van onze leefwereld;
 • Bestuurlijk en politiek senisitief;
 • Communicatief sterk en zelfverzekerd;
 • Resultaatgericht, analytisch en pragmatisch.

Wie zijn wij?

Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau met ruim 80 adviseurs. Over Morgen werkt op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Ons doel is impact maken voor een duurzame leefomgeving. We geven maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op toekomstbestendige wijze een plek. Oplossingen vormgeven en ook waarmaken, dat is wat Over Morgen drijft. Wij werken voor zowel de gevestigde orde als voor nieuwkomers in de publieke en private sector in Nederland.

De thema’s waaraan wij werken: zon & wind, omgevingswet, gebiedsvernieuwing, vastgoed, warmtetransitie, energie & klimaat, duurzame mobiliteit, gebiedseconomie. Data is altijd een belangrijk onderdeel van onze adviezen en we werken zo integraal mogelijk.


Wat bieden we jou?

Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graat met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de organisatie. Wij werken zelfsturend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. We werken hard, voelen ons verantwoordelijk voor wat we doen en maken bewust tijd voor kennissessies, vrijdagmiddagborrels, ons jaarlijkse ski-event en meer leuke activiteiten. Onze thuisbasis is een herbestemde zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het OV.

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons maak je impact. In ruil daarvoor krijg je van ons:

 • Een goed salaris, passend bij je kennis en ervaring;
 • Duurzame mobiliteitsregeling;
 • Premievrij pensioen;
 • Bonusregeling;
 • Laptop en telefoon;
 • Volop kansen om jezelf te blijven uitdagen in het vak.

Geïnteresseerd?

Mail je CV met motivatie naar info@overmorgen.nl of bel Rob Geldhof op 06 48 83 2618 voor meer informatie. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 4 oktober 2019.