Breng de uitdagingen van de energietransitie helder in kaart voor onze opdrachtgevers, zodat zij hierover onderbouwde besluiten kunnen nemen.

Als adviseur Energietransitie en GIS help je gemeentes om werk te maken van een aardgasvrije leefomgeving, help je provincies en regio’s om windturbines en zonnevelden in te plannen en help je woningcorporaties om een duurzame vastgoedstrategie te maken. Je vertaalt de vragen van onze opdrachtgevers naar GIS-analyses en presenteert de resultaten op een inspirerende en begrijpelijke manier. Daarnaast zie en ontwikkel je nieuwe kansen voor GIS-analyse in de energietransitie en neem je hiervoor het initiatief. Ten slotte werk je aan verdere professionalisering van de GIS-analyses in ons vakgebied en weet je hiervoor zowel opdrachtgevers als collega’s te inspireren.


Functie

Voor deze functie zoeken wij een adviseur met aantoonbare kennis en ervaring met GIS die in staat is om onze opdrachtgevers te helpen bij besluitvorming over, en uitvoering van projecten in de energietransitie. Daarbij moet je in staat zijn om vraagstukken samen met een projectteam te analyseren en te bepalen op welke wijze GIS kan helpen bij het formuleren van de oplossing of het advies aan de opdrachtgever. Je vindt het leuk om zowel zelfstandig als in een team te werken en bent dan ook in staat om helder en professioneel te presenteren en te communiceren. Kennis van de energietransitie en/of de wil om hierin te groeien is van belang om onze klanten over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op dit gebied te kunnen adviseren.

Daarnaast ben je in staat:

 • Groeimogelijkheden voor Over Morgen te zien en te realiseren
 • Over de grenzen van je project en expertisegebied heen te kijken om vraagstukken in integraal perspectief te kunnen plaatsen


Over Morgen

Over Morgen is een groeiend adviesbureau dat de innovatieve mogelijkheden van duurzame mobiliteit, aardgasvrij bouwen, zonne-energie en de Omgevingswet gebruikt om een duurzame leefomgeving te realiseren. We doen dat voor lokale en provinciale overheden, woningbouw coöperaties en bedrijven waarbij we niet alleen advies geven, maar ook concrete oplossingen realiseren.

De bijna 80 adviseurs zijn ambitieuze en gedreven professionals. In onze open, informele bedrijfscultuur in onze uitvalsbasis in een oude Zeepfabriek in Amersfoort is er veel ruimte voor eigen initiatief. Naast hard werken maken we graag tijd voor kennissessies, borrels, ons jaarlijkse ski-event en meer. Tevens richten we onze eigen organisatie vernieuwend in en dat biedt kansen voor de ondernemer in je.


Aanbod

Over Morgen biedt je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • Marktconform salaris met bonus en premievrij pensioen
 • Een eigentijds mobiliteitspakket
 • Een jonge en dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng
 • Een hip en goed bereikbaar kantoor in Amersfoort
 • Veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een jaarlijkse skireis en uiteraard een gezellige vrijdagmiddagborrel


Profiel

Om succesvol te kunnen zijn in deze verantwoordelijke rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • Je hebt een relevante, afgeronde academische opleiding, zoals GIMA, Geo-information Science of Geomatics
 • Je wilt werken aan maatschappelijke opgaves en hebt affiniteit met de energietransitie
 • Je hebt gevorderde kennis van alle stappen van het geo-informatieproces (van datakwaliteit, data-analyse tot cartografische visualisatie)
 • Je hebt aantoonbare ervaring met een desktop GIS-pakket, zoals ArcGIS Pro
 • Je hebt een basisvaardigheid in Python, je kunt scripts lezen, begrijpen en uitvoeren
 • Ontwikkelvaardigheid in Python is een pré
 • Bekendheid met de Esri productlijn is een pré
 • Je bent bereid om binnen Nederland te reizen


Ga jij de uitdaging aan?

Stuur dan je cv met jouw motivatie uiterlijk vrijdag 24 mei naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 3036800 en vraag naar Marloes van Kleef.